Nieuws Match & Connect

Humanitas is i.s.m. met Stichting Present een project gestart om jonge nieuwkomers wegwijs te maken in Deventer.

Tientallen jonge vluchtelingen en vluchtelinggezinnen proberen in Deventer een nieuw leven op te bouwen. Met het project Match & Connect helpen Humanitas en Stichting Present deze jongeren en gezinnen om Deventenaren en deze jonge nieuwkomers aan elkaar voor te stellen ('Match'), in de hoop dat er een band ontstaat ('Connect'). Het gaat erom dat Deventenaren deze nieuwkomers wegwijs maken in de stad, hen helpen Nederlanders beter te leren kennen en meer te begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur.

Er worden momenteel kennismakingsgesprekken gevoerd met de mensen en gezinnen die zich hebben aangemeld als maatje. Daarnaast bereiden Present en Humanitas de training voor de vrijwilligers verder voor en wordt er kennisgemaakt met de deelnemende vluchtelingen. De training voor de maatjes begint in januari en beslaat drie avonden. Hierin gaat het over onderwerpen als cultuur, cultuurovereenkomsten en -verschillen, interculturele communicatie, kwaliteiten en waarden.

Nadat de vrijwilligers de training hebben afgerond – vermoedelijk begin februari – worden de eerste maatjes en vluchtelingen gekoppeld.

Terug naar het nieuwsoverzicht