Humanitas Thuisadministratie

Financiële problemen heb je zo!

Leven met schulden is geen pretje. Nog vervelender wordt het als je niet meer weet hoe je elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen en je de controle over je huishoudboekje kwijt bent. Heel veel mensen zitten met dat probleem. Bijvoorbeeld door een paar onvoorzichtige uitgaven die de bestedingsruimte te boven gaan. Of door onaangename gebeurtenissen waardoor de financiële situatie even uit het oog verloren wordt. Schulden krijgen is niet zo moeilijk, er vanaf komen des te moeilijker. Humanitas Thuisadministratie wil mensen die in financiële problemen geraakt zijn, helpen om er weer bovenop te komen.

Hoe werkt het?

Als een deelnemer zich aanmeldt zal een coördinator van Humanitas Thuisadministratie contact met hem of haar zoeken en het financiële probleem in kaart te brengen. Daarna zal de coördinator een vrijwilliger voorstellen die met de deelnemer aan de slag gaat.

Met de vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie onderzoekt de deelnemer de eigen financiële situatie en het inkomsten- en uitgavenpatroon. Samen zoeken zij naar mogelijkheden om daarin meer evenwicht te brengen. Ze maken daarover afspraken. Meestal is er veel discipline voor nodig om aan die afspraken te blijven voldoen. Toch is het meestal de enige manier om na verloop van tijd uit de financiële problemen te komen. Daarom zal de vrijwilliger gedurende maximaal een jaar regelmatig bij de deelnemer langskomen om daarin steun te geven. Na dat jaar kan het probleem opgelost zijn, of  is de deelnemer in staat om daar zonder ondersteuning naartoe te werken.

De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie krijgen een gedegen opleiding om goed te kunnen helpen. Zij zijn op de hoogte van het aanpakken van financiële problemen. Zij werken onder leiding en ondersteuning van een coördinator. Met deze kun je altijd contact opnemen als je er met de vrijwilliger niet uitkomt.

Ervaringen

Landelijk heeft Humanitas goede ervaringen met Thuisadministratie. Er blijkt grote behoefte aan te bestaan en de resultaten zijn vaak positief. Ook in de Drechtsteden beschikken wij over enthousiaste vrijwilligers met ruime ervaring op dit gebied. In de praktijk blijkt dat eenmaal per week contact tussen deelnemer en vrijwilliger voldoende is om het huishoudboekje op orde te krijgen. Soms zijn enkele bezoekjes voldoende, maar de begeleiding kan ook langer duren. Na maximaal een jaar bekijken we met de deelnemer het resultaat en het toekomstperspectief.

Kosten

Deelname aan Thuisadministratie is gratis.

Nadere informatie of direct aanmelden

Vanwege subsidie-technische redenen moeten wij helaas onze dienstverlening voor Thuisadministratie beperken tot inwoners van de gemeente Dordrecht en Zwijndrecht.

Misschien wil je meer weten voordat je je aanmeldt. Je kunt daarvoor contact opnemen met Humanitas Drechtsteden per telefoon 06-45460545 of per mail: ta.drechtsteden@humanitas.nl Vervolgens zal één van de coördinatoren van Humanitas Thuisadministratie contact met je opnemen.