Behoeftepeiling 'Het goede gesprek'

We zijn aan het verkennen of we naar het voorbeeld van Humanistisch Verbond Den Haag en Humanitas Breda 'Het goede gesprek' kunnen organiseren. Daarom peilen we via deze weg of je het een goed idee vindt, baat zou hebben bij of vrijwilliger zou willen zijn om het goede gesprek te voeren.

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, bij het zoeken naar een leuke activiteit of nieuwe contacten of ben je gewoon op zoek naar een goed gesprek?

We proberen vanuit Humanitas Drechtsteden met het Humanistisch Verbond, binnen de Drechtsteden, goede gesprekken te organiseren waar mensen met een rijke levenswijsheid gesprekspartner zijn. Zij gaan de dialoog aan over levensvragen maar zijn geen therapeuten.
Vrijwilligers komen thuis op bezoek of gaan er samen met je op uit. Je krijgt dan de gelegenheid om in alle openheid en vertrouwelijkheid van gedachte te wisselen over wat je bezighoudt. 

Heb je behoefte aan een gesprek, heb je belangstelling om als vrijwillige begeleider aan de slag te gaan, of wil je inlichtingen over wat wij doen, laat het ons weten. Dan gaan we het idee handen en voeten geven. De reactie kan gestuurd worden naar drechtsteden@humanitas.nl

Voor meer achtergrondinformatie kun je de site van Breda of Den Haag eens bekijken. Het goede gesprek heet in Breda 'het gesprek van mens tot mens'.
https://www.humanitas.nl/afdeling/regio-breda/activiteiten/gesprek-van-mens-tot-mens/
In Den Haag noemen ze het 'luisterend oor'
https://www.humanistischverbonddenhaag.nl/algemeen/                                                                    

Terug naar het nieuwsoverzicht