Geslaagd symposium over eenzaamheid

Donderdag 16 juni vond een symposium plaats over eenzaamheid in Dordrecht in het Da Vinci College. Organisatoren waren Humanitas Drechtsteden, Aafje, ContourdeTwern, MEE Drechtsteden en het Diakonaal Aandachtscentrum.

Zo'n honderdtal deelnemers van velerlei organisaties uit Dordrecht en verschillende raadsleden woonden dit boeiende symposium bij. Op het programma stonden twee inleidingen van deskundigen over eenzaamheid. De eerste inleiding was van Gerine Lodder van de universiteit Groningen over eenzaamheid bij jongeren. Ofschoon eenzaamheid een grotere impact heeft op iemands functioneren dan bijvoorbeeld depressie, is eenzaamheid toch niet gekwalificeerd als psychische aandoening.

De tweede inleiding was van Jeanette Rijks, zelfstandig onderzoeker en specialist op het gebied van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een theorie over eenzaamheid, een methodiek voor de aanpak van eenzaamheid en een diagnostisch instrument voor het meten van individuele eenzaamheid.

Het symposium werd verder opgeluisterd door een korte toespraak van wethouder Karin Lambrechts van Welzijn en voorgezeten door de bekende columnist van het AD/De Dordtenaar, Kies Thies.

Voor de vrolijke tussentijdse noot zorgden 'de Jochies' met vele herkenbare en nostalgische liedjes.

Tot slot werd door alle deelnemende organisaties het Dordts Manifest tegen Eenzaamheid getekend.

Terug naar het nieuwsoverzicht