Internationale dag van de Ouders

Ouders, herkennen jullie dit: alle ballen in de lucht houden, tropenjaren, schuldgevoel?

Op 1 juni is de internationale Dag van de Ouders. In de aanloop daar naar toe organiseren BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid voor het eerst de Week van de Ouders; van 28 mei tot en met 1 juni. Zij hebben een filmpje gemaakt waarmee ze aandacht vragen voor ouders en hun uitdagingen, omdat ruim één op de drie vaders en moeders de druk op het gezin te hoog vindt. 

Tropenjaren, alle ballen in de lucht houden, het klinkt onschuldig maar veel ouders, blijkt uit onderzoek, ervaren de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging. Keuzes maken, schuldgevoelens, alles organiseren, onzekerheid en kwetsbaarheid, voldoen aan alle verwachtingen, combineren van werk en zorg. Het zijn slechts voorbeelden. Toch praten we hier niet of nauwelijks over, schrijven BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en hier willen ze verandering in brengen.

Het gaat om oplossingen voor de uitdagingen waar families tegenaan lopen in een maatschappij waar oog en aandacht is voor gezinnen en hun uitdagingen. Behalve het korte filmpje "a Ticket to the Tropics" is er de complete documentaire 'Ticket to the tropics' van een half uur, waarin ouders, grootouders en kinderen vertellen hoe het echt met hun BV Familie gaat. Hoe ervaren zij het ouderschap in de huidige samenleving? Waar worden ze gelukkig van en waar lopen ze vast?

En wat antwoorden zij op de stelling: Als ik heel eerlijk ben...

Steuntje in de rug nodig van Home-Start/Home-Start+? Ervaren en getrainde vrijwilligers Home-Start en Home-Start+ ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Want, is de les van ons programma, als het met de ouders goed gaat, maken de kinderen een goede start in hun leven. Steuntje in de rug nodig? Laat van je horen!

Terug naar het nieuwsoverzicht