Kennisbijeenkomst Eritreeërs in de Drechtsteden

Afgelopen week was de kennisbijeenkomst over gezondheid en welzijn van Eritreeërs in de Drechtsteden. Humanitas Home-Start Drechsteden was hierbij aanwezig.

Binyam Andebrhan afkomstig uit Eritrea heeft een inspirerende lezing gegeven over Eritrea en Eritreeërs. Binyam ging daarnaast in op verschillende vragen zoals; Wat is hun achtergrond?  Wat is Eritrea voor land? Waarom zijn ze gevlucht? Waar lopen Eritreeërs tegenaan in Nederland? Hoe kun je ze begeleiden en ondersteunen bij het opbouwen van een goed bestaan hier.

Daarnaast werd er informatie gegeven over de Eritrese moedergroep in Dordrecht waar Eritrese vrouwen samenkomen en bijvoorbeeld praten over; Hoe voed je je kind op en vervul je je moederschap in een totaal andere cultuur. Tijdens de rondetafelgesprekken hebben we informatie kunnen geven over onze organisatie en welke ondersteuning wij bieden en hebben we gesproken over wat er nodig is, om de Eritrese gemeenschap te kunnen bereiken en te begeleiden.

Een mooie bijeenkomst met veel inzichten die wij blijven gebruiken in de ondersteuning van gezinnen met o.a. de Eritrese cultuur.

De foto is een muzikaal intermezzo tijdens de bijeenkomst. Het instrument heet een Krar.

https://www.humanitas.nl/afdeling/drechtsteden/
https://www.home-start.nl/

 

Terug naar het nieuwsoverzicht