Naamswijziging project Wel Thuis

Humanitas Drechtsteden, Gorinchem e.o. en Hoeksche Waard (Zuid-Holland Zuid) heeft het project Kind Veilig Thuis een nieuwe naam gegeven, namelijk Wel Thuis. Ook al is de naam veranderd; de inhoud van het project blijft nog altijd hetzelfde. 

Humanitas Wel Thuis biedt aanvullende ondersteuning aan gezinnen waarin jeugdbescherming aanwezig is. Er wordt nauw samengewerkt en afgestemd met de jeugdbescherming, omdat het gaat om een kwetsbare doelgroep, vertelt Patricia Verhaaren, coördinator van het project Wel Thuis bij Humanitas.

"We helpen gezinnen weer in hun eigen kracht te komen, zodat ze daarna zelfstandig verder kunnen. Het gaat vaak om praktische en emotionele ondersteuning. Dat kan van alles zijn. We werken heel vraaggericht, dus als ouders een ondersteuningsvraag hebben, dan kijken wij hoe we ze het beste kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld bij opvoedvragen of het uitbreiden van het sociale netwerk. Onze vrijwilligers bieden ouders een stukje ontlasting. Wanneer de vrijwilliger wat met de kinderen in een gezin gaat doen, kunnen de kinderen niet alleen even kind zijn, maar kunnen de ouders ook ontspannen."

De vrijwilligers stemmen in de gezinnen af met de jeugdbeschermers. Verhaaren: "Zij zijn ook ondersteunend aan de jeugdbeschermers en kunnen elkaar zo versterken. Dit is een heel effectieve manier van samenwerken. De vrijwilligers van Wel Thuis willen graag een ander helpen vanuit betrokkenheid. Ze bieden met name een luisterend oor, zodat mensen zich gehoord en ondersteund voelen en zo minder stress ervaren. Elk gezin is anders en elke ondersteuningsvraag ook. Daarom krijgen mensen altijd ondersteuning die specifiek bij hun gezin past. Daar staat Wel Thuis voor, ook na de naamsverandering."

Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden bij het project Wel Thuis van Humanitas Zuid-Holland Zuid en dan in het bijzonder voor de afdelingen in de Drechtsteden en Gorinchem e.o., kan contact opnemen met Annemiek Verhoeff, co√∂rdinator per 1 december 2018, via het emailadres a.verhoeff@humanitas.nl. Zie ook de website www.humanitas.nl/programmas/wel-thuis voor meer informatie.

Terug naar het nieuwsoverzicht