Wereldvluchtelingendag & Home-Start

Woensdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Tal van organisaties in meer dan honderd landen van de Verenigde Naties vragen op deze dag aandacht voor vluchtelingen.  Dagelijks vluchten duizenden families om hun leven te redden. We herdenken hun kracht, moed en volhardingsvermogen. Speciaal dit jaar betuigen volken wereldwijd hun steun aan mensen die worden gedwongen te vluchten.

Vluchtelingenouders hebben vaak vragen over de opvoeding van hun kinderen in Nederland. Wat is er anders? Hoe zorg je ervoor dat je kinderen volwaardig kunnen meedoen in Nederland?

Vrijwilligers van Home-Start helpen ouders op een informele manier bij de opvoeding van hun kinderen. Om ze een goede start te helpen maken in onze samenleving.

Voor vluchtelingen is informele ondersteuning belangrijk zodat ze in vertrouwen hun vragen en zorgen kunnen delen. Vrijwilligers van Home-Start bieden die informele sfeer.

Ken je vluchtelingengezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken en/of wil je vrijwilliger worden bij Home-Start om ouders een luisterend oor te bieden?

Je kunt je aanmelden bij onze coördinator van www.Home-Start.nl/locaties

Vluchteling uit Eritrea over de begeleiding door Home-Start:
“We hebben veel stress gehad. Er komt nu ook weel zo veel op ons af. De vrijwilliger is heel aardig. Ik kan mijn verhaal bij haar kwijt. Dat lucht me enorm op.”

Terug naar het nieuwsoverzicht