Vanuit je hart kijken door de ogen van de ander

Jaarlijks helpt Humanitas Eemland honderden mensen.

Meer dan 250 vrijwilligers van Humanitas , bieden honderden mensen steun in de regio Eemland. Wij bieden ondersteuning voor verschillende doelgroepen en hulpvragen

Onze afdeling is actief in verschillende gemeenten in de regio Eemland.

Het bureau is geopend op:

Maandag t/m Donderdag van 09:30 - 12:30

Telefoonnummer:
033 479 0840

CONTACT

Activiteiten

Home-Start

In de gemeente Amersfoort, Leusden en Woudenberg bieden getrainde vrijwilligers ondersteuning aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar. Een dagdeel per week komt de vrijwilliger bij het gezin thuis om opvoedondersteuning, vriendschap en praktische hulp te bieden. Home-Start is een programma dat wetenschappelijk onderzocht is en bewezen effectief is. Ondersteunde ouders krijgen weer zelfvertrouwen en gaan positiever met hun kinderen om.

BOR

Ben je gescheiden? Lukt het niet een goede omgangsregeling af te spreken? Wij helpen jou en je ex-partner graag verder. Als ouder wil je het beste voor je kind(eren), ook wanneer je gaat scheiden. Een kind heeft recht op contact met jullie allebei. Bovendien ben je wettelijk verplicht afspraken over zorg en opvoeding vast te leggen. Het kan gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan.

Taalmaatje

In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter je jezelf kunt redden. Wil je Nederlands leren? Maar liever één-op-één dan in een klas? Dan is een Taalmaatje iets voor jou. Je krijgt een vast Taalmaatje, een vrijwilliger, met wie je kunt praten, lezen, televisie kijken, koffie of thee drinken, of wandelen. Wat je wilt. Ondertussen oefen je in jullie gesprekken je Nederlands. En natuurlijk leer je zo ook veel van elkaars taal en cultuur. Je Taalmaatje trekt ruim een jaar lang met je op.

Vriendschappelijk Huisbezoek

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Het Vriendschappelijk Huisbezoek kan duren van een paar maanden tot een paar jaar, afhankelijk van de behoefte.

Nieuws en Agenda

Nieuws

Nieuws items

Agenda

Bijeenkomsten en evenementen

Jaarverslag

Download Jaarverslag Humanitas Eemland 2020

Reageren op vacature

Open sollicitatieformulier