Vrijwilligers

Oriënteren als vrijwilliger

Klik op de verschillende onderdelen van de afbeelding: Boom van betekenis

informatie voor vrijwilligers:

algemeen humanitas

folder voor vrijwilligers

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die Humanitas Eemland willen versterken. We hebben verschillende activiteiten zoals BOR, Maatjes op maat en VHB. Alle activiteiten en wat zij doen, vind je bij "Wat wij doen". Misschien weet je al welke afdeling je wilt versterken of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden bij Humanitas Eemland. In ieder geval is vrijwilliger zijn bij ons meer dan alleen vrijwilligerswerk. Het is gezellig, leuk en geeft mooie ervaringen. Ben je enthousiast geworden, dan kun je onderaan jezelf aanmelden.

Wat kun je verwachten:

Kennismaking:

Je kunt altijd een vrijblijvend gesprek aangaan om kennis te maken. Belangrijk is dat er over en weer een klik en vertrouwen is.

Dat je als vrijwilliger energie krijgt van wat je doet, vinden wij belangrijk. Hier staan wij in het gesprek uitgebreid bij stil. Voor de coördinatoren is dit belangrijke informatie voor het maken van een koppeling. Trajecten met deelnemers duren tot wel een jaar. Daarom vragen wij ook een beschikbaarheid van een jaar. 

Je krijgt informatie over de inhoud van je taak.  Hierdoor krijg je een goed beeld van de vaardigheden en kwaliteiten die je nodig hebt en waar ruimte is om deze te ontwikkelen. o.a. De Humanitas academie biedt hiervoor verschillende trainingen aan.

Wij werken soms met mensen die kwetsbaar zijn. Voor bepaalde activiteiten geldt dan ook dat er een VOG aangevraagd wordt.

Inwerken:

Het inwerk traject bestaat veelal uit:

  • kennismaking met Humanitas via online trainingen
  • activiteit specifieke trainingen/workshops
  • afspraken maken met de coördinator over de begeleiding

Begeleiding:

Naast de begeleiding van de coördinator, zijn er soms ook bijeenkomsten met andere vrijwilligers. Het doel van zo'n bijeenkomst kan zijn:

  • ervaringen uitwisselen
  • overleggen
  • intervisie

Opleiding:

In het inwerktraject volg je de traingingen en workshops die nodig zijn om van start  te gaan. Daarna is het mogelijk om  de kennis op te frissen, aandacht te besteden aan specifieke vaardigheden of doelgroepen. Je voorbereiden op een andere functie kan natuurlijk ook.

Onkosten:

Gemaakte reis- en telefoonkosten worden vergoed. Je ontvangt geen vrijwilligersvergoeding.

Verzekering:

Er is een collectieve WA-verzekering afgesloten. Deze voorziet ook in een inzittende verzekering mocht je je deelnemer mee laten rijden. 

Wat vragen we van jou:

  • Open en energieke houding

  • Feedback kunnen inzetten om het contact te verdiepen, verstevigen of verduidelijken

  • Werken vanuit de waarden van Humanitas

Aanmelden als vrijwilliger:

Hieronder kun je aanmelden als vrijwilliger voor een van de activiteiten van Humanitas Eemland. Daarnaast zijn er regelmatig vacatures op het bureau of voor specifieke projecten.

Overzicht vacatures(klik op de afbeelding):

Link Vacatures