Onze activiteiten

Begeleide omgangsregeling (BOR)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Scheidingsbuddys

De scheidingsbuddy kan jou helpen met praktische zaken, maar ook om naar je verhaal te luisteren. Waar kan de scheidingsbuddy je bij helpen: gesprek advocaat. opstellen ouderschapsplan. Checklist maken. Verwijzing naar hulpverlening communicatie met de ex-partner. Luisterend oor zijn

Home-Start Eemland

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 0 tot 14 jaar.

Maatjes op Maat Eemland

Wij bieden sociale en praktische ondersteuning. We zijn er voor de doener en voor de praters. De een vindt het fijn om samen iets te doen de ander wil graag kletsen. Of allebei kan natuurlijk ook. Vanuit het samenzijn komt vanzelf het contact. Er is geen termijn wanneer het klaar moet zijn.

Steun bij Verlies

Verlies van je partner, gezondheid of werk kan je wereld op zijn kop en binnenste buiten keren.  Je wereld is uit balans. Humanitas Steun bij verlies biedt ondersteuning om naast het omgaan met het verlies en verdriet ook het leven opnieuw vorm te geven.

Taalmaatjes Eemland

In een nieuw land aankomen is voor niemand makkelijk. Wij leren mensen die de Nederlandse taal redelijk beheersen, hun taal verder uit te breiden.

Thuisadministratie Eemland

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Vriendschappelijk huisbezoek - Amersfoort

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.