Begeleide omgangsregeling (BOR)

Ben je gescheiden? Lukt het niet om  goede omgangsregeling af te spreken? Wij helpen jou en je ex-partner  graag weer verder.

Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Ben je gescheiden? Lukt het niet een goede omgangsregeling af te spreken? Wij helpen jou en je ex-partner graag verder. 

Als ouder wil je het beste voor je kind(eren), ook wanneer je gaat scheiden. Een kind heeft recht op contact met jullie allebei. Bovendien ben je wettelijk verplicht afspraken over zorg en opvoeding vast te leggen. Het kan gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. 

Humanitas Begeleide omgangsregeling biedt kinderen een plek om na een scheiding contact te hebben met beide ouders. Er wordt onder begeleiding toegewerkt naar een nieuwe invulling van het ouderschap, waarbij het welzijn van de kinderen voorop staat. De ondersteuning is kosteloos. Vrijwillig maar niet vrijblijvend

Een BOR-traject duurt 3 tot 6 maanden. Je kunt deelnemen als je gescheiden bent, een of meer kinderen hebt tussen de 0 en 12 jaar en gemotiveerd bent het traject tot een goed einde te brengen. Humanitas kiest nadrukkelijk geen partij, legt geen dossier aan en rapporteert niet. 

Om deel te kunnen nemen aan het traject bij BOR, is het belangrijk dat beide ouders bereid zijn tot het maken en nakomen van afspraken. Doel is een manier te vinden om het contact met je kind(eren) zo goed mogelijk te laten verlopen.

Tijdens het BOR-traject vindt het contact plaats op neutraal terrein. Humanitas heeft een speciale ruimte waar de niet-verzorgende ouder zijn/haar kind(eren) kan ontmoeten. Een vrijwilliger die bij de ontmoeting aanwezig is, helpt de kinderen met de overgang van de ene  naar de andere ouder. De BOR-coördinator begeleidt, bewaakt en ondersteunt het proces.

Ook deze afdelingen bieden BOR aan.

In Rotterdam wordt BOR aangeboden door Stichting Rotterdam, meer informatie vind je op hun website.