Eemland

Jongeren in Rouw

Hoe verwerk je een groot verlies op jonge leeftijd? Lotgenoten begrijpen jouw gevoel. Je staat niet alleen.

Een dierbare verliezen is altijd moeilijk, maar als je nog jong bent, kan de klap extra hard aankomen. Hoe verwerk je zoiets? Iedereen doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Daar zijn geen regels voor. Het belangrijkste is om jezelf die tijd te gunnen. In lotgenotengroepen is daar alle ruimte voor.

Humanitas organiseert regelmatig een lotgenotengroep voor jongeren tussen 12-24 jaar. In het najaar van 2016 start waarschijnlijk weer een nieuwe groep. De groep is kosteloos. We gaan niet therapeutisch te werk.

In zes tot acht bijeenkomsten staan ieders gevoelens en ervaringen centraal. Natuurlijk zijn de gespreksgroepen vertrouwelijk: alles wat er besproken wordt blijft binnen de groep. En, heel belangrijk, de herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven. Vertel over jouw ervaringen op de manier die het beste bij jou past.

Kijk ook eens op onze Facebook-pagina: Jongeren in Rouw Humanitas Eemland. Aanmelden kan via 033 479 0840 of per mail: jongerenenrouweemland@gmail.com.

Ik verloor mijn moeder

Jongeren vertellen over hun ervaring met de lotgenotengroep.