Eemland

Jongeren in rouw

Een dierbare verliezen is altijd zwaar, voornamelijk op jonge leeftijd. Wij zetten ons ervoor in om dit verlies geleidelijk aan te verwerken.

Een dierbare verliezen is altijd moeilijk, maar als je nog jong bent, kan de klap extra hard aankomen. Hoe verwerk je zoiets? Iedereen doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Daar zijn geen regels voor. Het belangrijkste is om jezelf die tijd te gunnen. In lotgenotengroepen is daar alle ruimte voor.

Humanitas organiseert regelmatig een lotgenotengroep voor jongeren tussen 12-24 jaar. Begin 2017 start waarschijnlijk weer een nieuwe groep. De groep is kosteloos. We gaan niet therapeutisch te werk.

In zes tot acht bijeenkomsten staan ieders gevoelens en ervaringen centraal. Natuurlijk zijn de gespreksgroepen vertrouwelijk: alles wat er besproken wordt blijft binnen de groep. En, heel belangrijk, de herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven. Vertel over jouw ervaringen op de manier die het beste bij jou past.

Kijk ook eens op onze Facebook-pagina: Jongeren in Rouw Humanitas Eemland. Aanmelden kan via 06 47 340 299 of per mail: jongerenenrouweemland@gmail.com