Steun bij rouw & verlies

Steun bij Rouw & Verlies: omdat (h)erkenning troost biedt

Individuele begeleiding

Rouwen om een overleden dierbare leidt vaak tot gevoelens van eenzaamheid, boosheid, angst en/of wanhoop. Het leven gaat door maar is voor jou nooit meer hetzelfde.

Iedereen rouwt op haar/zijn eigen manier en in haar/zijn eigen tempo. Een vrijwilliger van Steun bij Rouw kan een luisterend oor bieden. Erkenning van pijn en verdriet staan voorop. Samen bepalen jullie de invulling en duur van het contact. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en gaat uiteraard vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Lotgenotengroep partnerverlies

We willen lotgenoten met elkaar in contact brengen. 
Lotgenoten hebben elkaar veel te vertellen en hoeven niet veel aan elkaar uit te leggen. Het doet deelnemers zichtbaar goed om te kunnen praten over hun verlies. Ze vinden herkenning en troost bij elkaar en proberen het leven weer op te pakken.

Een lotgenotengroep bestaat uit 5 tot 8 deelnemers en komt  6x bij elkaar. 

Rouwcafé

Een ontmoetingsplaats waar praten over de dood geen taboe is.

Humanitas organiseert 11x per jaar het Rouwcafé: 4 x in Eemnes, 4 x in Amersfoort en 3 x in Woudenberg. Een spreker belicht een aspect van rouw, waarna we hierover in gesprek gaan en u ervaringen kunt delen met anderen in dezelfde situatie. Ook verzorgt Humanitas Eemland 4 x per jaar een Open Inloop in Eemnes, waar nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten.

Het rouwcafé is altijd op zondagen in een informele sfeer met koffie en wat lekkers.  

De toegang is gratis en iedereen is welkom. 

 e-mailadres van Rouwcafé : rouwcafehumanitaseemland@gmail.com