Taalmaatjes

Ben je nieuw in Nederland? Dan is het handig als je Nederlands spreekt. De Taalmaatjes van Humanitas helpen je hierbij.

In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter je jezelf kunt redden. Wil je Nederlands leren? Maar liever één-op-één dan in een klas? Dan is een Taalmaatje iets voor jou.

Je krijgt een vast Taalmaatje, een vrijwilliger, met wie je kunt praten, lezen, televisie kijken, koffie of thee drinken, of wandelen. Wat je wilt. Ondertussen oefen je in jullie gesprekken je Nederlands. En natuurlijk leer je zo ook veel van elkaars taal en cultuur. Je Taalmaatje trekt ruim een jaar lang met je op.

Hoe leer je een taal beter dan door veel te praten?

===========================================================

Naast een-op-een ondersteuning van een taalmaatje hebben we ook een praatcafé voor anderstaligen:

Het Humanitas Praatcafé is een plek om met elkaar in gesprek te gaan, in een ontspannen sfeer. Je ontmoet anderen die ook Nederlands aan het leren zijn. Soms vraagt iemand hoe je een woord schrijft dat we net gehoord hebben, soms wordt de vervoeging van een werkwoord genoemd, maar het is geen les.

Het doel is spreekvaardigheid oefenen, je sociale netwerk uitbreiden. Je komt elke week bij elkaar met een vast groepje deelnemers en een groepsbegeleider. Samen bedenk je onderwerpen waarover je het wilt gaan hebben. We praten over onze favoriete feestdag, maar ook over werk en studie. Iedereen praat mee en er wordt veel gelachen!

Voor wie

* Voor mensen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben

* Startniveau spreken/luisteren: A2+

Wanneer:

* Elke dinsdagmiddag van 13:00-14:30 uur

Locatie:

Bibliotheek het Eemhuis

Eemplein 71, Amersfoort

We zitten op de tweede verdieping, voorbij de koffiebar, rechts in de hoek.

Zin om mee te doen? Meld je aan: taalmaatjes@gmail.com

of via de telefoon: 033 - 4790840

Je bent van harte welkom!