Eemland

Café Vrijdenken op Vrijdag

                           

Amersfoort, 18 oktober 2018 

Nieuw initiatief Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland 

Welkom bij Café Vrijdenken op Vrijdag op 2 november 2018 

Elke eerste vrijdag van de maand staan de deuren open van Café Vrijdenken op Vrijdag voor alle inwoners van Amersfoort en omstreken. De bedoeling van Café Vrijdenken op Vrijdag is om mensen met elkaar in contact te brengen, in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen bijvoorbeeld leuke weetjes, maar ook over serieuze zaken. Of gewoon in alle rust een kopje koffie of thee te drinken.

Iedereen is van harte welkom op de eerste vrijdag van elke maand van 10.30 uur tot 12.00 uur. De locatie is het theater De Lieve Vrouw en ligt aan de Lieve Vrouwestraat 13 in het centrum van Amersfoort. De koffie en thee staan gratis voor de gasten klaar. 

Marion Wiertz, één van de initiatiefnemers van Humanitas Eemland vertelt, dat na een lezing over eenzaamheid door Inge Boelaart van Humanitas bij het Humanistisch Verbond,het idee ontstond om te kijken of we meer samen kunnen optrekken en of we meer samen naar buiten zouden kunnen treden. Zeker nu, in tijden dat mensen op zoek zijn naar verbinding en ontmoeting.“En dat resulteerdein Café Vrijdenken op Vrijdag.” 

Tolerante samenleving

De samenwerking tussen beide verenigingen is een natuurlijk, logisch proces. Zo gaan beide organisaties uit van de kracht van elk mens en van zelfbeschikking. Gelijkwaardigheid en gelijke behandeling staan centraal ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt.

Ria Olthof, bestuurslid van het Humanistisch Verbond vervolgt dat beide organisaties voor een tolerante samenleving gaan. “En juist met dit initiatief Café Vrijdenken op Vrijdag waar iedereen welkom is, willen we daar gehoor aan geven. De naam van het Café verwijst daar ook naar.”

 

Na de zomer van 2019 volgt een evaluatie of het initiatief aan slaat. “Aan ons zal het niet liggen om er een succes  van te maken”, aldus beide dames. Samen met Marion Wiertz en Ria Olthof zijn Co Schop van het Humanistisch Verbond en Inge Boelaart van Humanitas Eemland de initiatiefnemers van Café Vrijdenken op Vrijdag.

Voor meer informatie over het initiatief Café Vrijdenken op Vrijdag kunt u contact opnemen via het e-mailadres: vhb.eemland@humanitas.nl of humanistischverbondeemland@gmail.com

Ook de pers is van harte welkom!

Terug naar overzicht