Muurhuizen meeting 20 juni

 Muurhuizen Meeting op 20 juni      

        

Beste vrijwilligers,

Om de zomer in te luiden nodigen we jullie namens het bestuur van van Humanitas-Eemland van harte uit voor een gezellige en interessante bijeenkomst met alle vrijwilligers op :

donderdag 20 juni 
lokatie: Muurhuizen 104, auditorium 
Tijdstip : 17.00 tot 21.00 uur

Programma 
17.00   inloop met drankje en presentatie video’s van activiteiten van Humanitas-Eemland van   Peter Wiertz 
18.00   Buffet 
19.00   Documentaire ‘Een vreemde wereld” en Q&A met Isabo Oesterholt 
21.00   napraten met koffie/thee of drankje 
21.30   naar huis

Achtergrond Documentaire 
De documentaire "Een vreemde wereld" is door Julia von Graevenitz  gemaakt. Zij volgde een jaar lang twee Syriërs en twee Eritreeërs gedurende hun eerste jaar van integratie in Amsterdam: de verhuizing uit het azc, de strijd om gezinshereniging, starten met de Nederlandse taal en het vinden van werk. De film geeft inzicht in zowel de kant van de statushouders als van de gemeente en verschillende dilemma's komen aan bod.   
Nederland heeft de afgelopen jaren grote groepen vluchtelingen opgenomen. De meeste statushouders willen niets liever dan zo snel mogelijk de taal leren, een leven opbouwen en aan het werk. Toch is de integratie van statushouders de afgelopen decennia maar zeer matig gelukt. Velen bleven langdurig in een uitkering en haalden hun inburgeringsexamen niet. Hoe vergroten we de participatie van nieuwkomers? Wat is ervoor nodig om succesvol te integreren? In de documentaire zie je hoe het de twee Syriërs en twee Eritreeërs is vergaan. Hoop en wanhoop, verwarring en volharding, vreugde en verdriet, alle emoties komen voorbij.

Aanmelden 
Aanmelden kan tot uiterlijk 13 juni as. bij je coördinator. Je kunt ook alleen voor de documentaire komen. Geef even aan of je de hele avond er bent, alleen bij de documentaire of alleen bij het eten. Geef eventuele dieetwensen ook door.

We hopen velen van jullie te zien op 20 juni a.s.!

 

met vriendelijke groet,

Anneke Caljouw en Henriette Neuteboom

Terug naar overzicht