Rouwcafé Humanitas Eemland Amersfoort

Rouwcafé Humanitas Eemland Amersfoort 
Elfjes schrijven
Datum: Zondag 19-05-2019
Tijd: 13.30-16.00 Inloop vanaf 13.00
Locatie: Koetshuis Randenbroek
 Heiligenbergerweg 119, 3816 AJ, Park Randenbroek,  Amersfoort

Wat zijn elfjes?
Elfjes zijn gedichtjes met een vaste structuur van elf woorden (5 regels met 1, 2, 3, 4 woorden en 1 afsluitend woord). De kracht van elfjes schrijven zit in de eenvoud. Het zijn kleine gedichtjes met een groot verhaal.     

                  

Waarom elfjes schrijven?
- Het maakt rouw een stuk dragelijker
- Het geeft troost en lucht op
- Spelen met woorden is leuk
- Iedereen kan het leren
- Je geeft woorden aan het onzegbare

Wat houdt de workshop in?
Aan de hand van enkele schrijfoefeningen ervaar je wat schrijven voor je kan betekenen in perioden van rouw en verlies. Centraal in deze workshop staat het schrijven van je eigen elfjes, zodat je er ook thuis mee aan de slag kan. Middels een stappenplan leer je je gevoelens om te zetten in een elfje. 

Wie geven de workshop?

Martha Wieling, life coach: Toen ik in de draaikolk zat die kanker heet, doordat mijn man de diagnose kreeg, heb ik het schrijven ontdekt. Na het verlies van mijn man en de vader van mijn kinderen heb ik alles wat mij overkomen is nogmaals de revue laten passeren door het op te schrijven. Het schrijven werkte helend en heeft mij geholpen om weer zicht op toekomst te krijgen. 

Nettie Rottier, schrijfster van Elfentroost: in mijn boek neem ik de lezer mee naar rouwland. Een land dat ik zelf maar al te goed ken nadat ik in mijn jeugd mijn vader verloor en later mijn dierbare man. Ik vond troost in het maken van elfjes. 

De bijeenkomst is vrij toegankelijk en iedereen is welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Parkeren: Parkeer uw auto op de parkeerplaats Randenbroek op de Ringweg Randenbroek naast huisnummer 123 (tegenover het oude ziekenhuis). Vanaf de parkeerplaats loopt u via een wit bruggetje rechtstreeks het park in. Volg het pad rechtdoor en na 2 minuten staat u bij het koetshuis.

Als u slecht ter been bent kunt u doorrijden tot aan het Koetshuis Randenbroek en daar op hun terrein uw auto parkeren. Neemt u dan de ingang bij de Heiligenbergerweg tegenover verzorgingscentrum Nijenstede. Rechtdoor de weg volgen. Na 200 meter ziet u links het koetshuis (tegenover de vijver en nog vóór het witte huis).

Bereikbaarheid: Te voet, met de fiets, openbaar vervoer: http://www.koetshuisrandenbroek.nl/bereikbaarheid/

Aanmelden is niet noodzakelijk, meer informatie vindt u op:
www.humanitas.nl//afdeling/eemland/activiteiten/rouwcafe
Facebook: Humanitas afdeling Eemland

Terug naar overzicht