Creatief in Coronatijd

Creatief in Coronatijd

Deze Coronatijd maakt dat we creatieve manieren zoeken om contact met onze deelnemers te houden. We bellen nu meer, sturen een kaart of houden contact bijvoorbeeld via skype of face-time. Want, op bezoek gaan is in ieder geval tot 20 mei a.s. niet mogelijk.

Dit keer vertelt vrijwilliger Rima Maalcke van Vriendschappelijk Huisbezoek wat zij in deze tijd voor haar deelnemer doet.

Rima belt elke week met haar deelnemer. In zo’n gesprek vertelt ze, dat ze die middag even iets voor haar deur afgeeft. “De ene keer race ik naar haar met een warm gebakken visje. Maak ik voor thuis gehaktballen, dan bak ik er ook gelijk een paar voor haar en zoals vandaag, een bloemetje. Het is een klein gebaar, maar haar stralende gezicht is mijn beloning als ik weer fluitend op de fiets huiswaarts keer.”

Naast bellen, wordt er ook geappt. “Ik stuur per app ook regelmatig iets humoristisch, bijvoorbeeld een berichtje uit de krant of iets wat ik via vrienden binnen krijg. Mijn deelnemer geniet er écht van!”

 75 jaar Humanitas             

 

Deze tekst van Jeroen van Merwijk kwamen we tegen voordat het Coronatijdperk aantrad. Toen we het nog hadden over de Brexit, de vluchtelingenstroom, CO2-uitstoot en al die andere zaken waar we in ons land over in discussie waren. Nu zijn die belangrijke zaken wat minder in beeld. Maar desalniettemin kan die tweestrijd weer plots ontbranden als het virus zich rustig gaat houden.

In het organisatiecomité van het vrijheidsontbijt besloten we destijds om deze tekst tijdens het ontbijt voor te lezen. Nu het vrijheidsontbijt dit jaar niet doorgaat, willen we deze tekst jullie niet onthouden.

 

Bevrijding 5 mei

Ik was van plan een venijnige tekst te gaan schrijven

Over de treurige staat van ons land

En dat zou ik dan lekker eens gaan overdrijven

Beweerderig zwaar op de hand

Dat de mensen elkaar niet genoeg respecteren

Zo komt de vrijheid vaak in het gedrang

Alleen nog maar schelden niet discussiëren

De lontjes zijn kort en de teentjes zijn lang

 

En ik zou het wel allemaal even vertellen

Zo van zo gaat het toch niet langer meer

En ik zou jullie een sombere toekomst voorspellen

En het is toch een schande meneer

 

Maar toen ben ik dus eerst in de regen gaan lopen

Langs de Merwede en langs de Vecht

En ik kwam na een uur of wat half verzopen

Op de vrijmarkt in Lombok (wijk in Utrecht) terecht

 

En ik zag al die kleuren en geuren en smaken

Zwart wit en geel door elkaar

En hoe alles daar lekker plezier liep te maken

En ik dacht bij mezelf laat ook maar

 

Terug naar het nieuwsoverzicht