Eemland

Home-Start 20 jaar

Op 25 mei viert Home-Start dat het twintig jaar bestaat in Amersfoort. Home-Start helpt gezinnen die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het project Home-Start is onderdeel van Humanitas Eemland.

Getrainde vrijwilligers komen wekelijks langs bij een gezin en ondersteunen ouders en kinderen. Home-Start wordt gratis aangeboden in alle wijken van Amersfoort.

Margo Mulder, coördinator bij Home-Start Amersfoort, vertelt hierover: “Mensen groeien door positieve aandacht, op basis van gelijkwaardigheid. Aandacht voor wat goed gaat is de kern van ons programma. Zo komen ouders in hun kracht te staan en kunnen zij hun vertrouwen terugvinden. We werken al twintig jaar met deze methode en zijn inmiddels erkend als Europese best practice.”

In de loop van de tijd is het werkgebied van het programma uitgebreid. Home-Start is nu ook actief in Leusden en Woudenberg. De vrijwilligers vormen samen één team. Ook is de leeftijdsgrens opgerekt. Ondersteunde Home-Start eerst gezinnen met kinderen tot zes jaar, nu is dit twaalf jaar. En sinds twee jaar kan Home-Start meer gezinnen per jaar ondersteunen.

Eind mei start een nieuwe training voor vrijwilligers. In zes bijeenkomsten worden vrijwilligers opgeleid en gecertificeerd. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met 06-20025547 of amersfoort@home-start.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht