Eemland

Humanitas Eemland ontvangt donatie van Monuta

Op zondag 21 februari ontvangt Humanitas Eemland een donatie van € 2320,- van het Monuta Charity Fund. Met deze gift kan Humanitas Eemland het Rouwcafé Amersfoort en Eemnes in 2016 organiseren. Organisator Elly van Duijn van het Rouwcafé neemt de cheque in ontvangst.

Elly van Duijn: “Het Rouwcafé geeft mensen de gelegenheid om samen te praten over verder gaan na een verlies. We zijn heel blij met de donatie van Monuta. Dit geeft ons de kans om het Rouwcafé verder te verdiepen. We hopen hiermee de mensen te bereiken die zoveel baat hebben bij contact met lotgenoten.”

Al 15 jaar geeft Monuta geld aan lokale initiatieven via het Monuta Charity Fund (MCF). Met het Monuta Charity Fund draagt Monuta bij aan initiatieven die erop gericht zijn om mensen te ondersteunen in de moeilijke periode vlak voor of na het overlijden van een dierbare. Godfried Carbo van Monuta: “Als Monuta zien we het niet alleen als onze taak om de best mogelijke uitvaart te verzorgen, maar ook in de periode voor en na het overlijden er te zijn voor mensen en organisaties die mensen begeleiden bij rouwverwerking, zoals Humanitas Eemland.”

De cheque wordt uitgereikt tijdens het eerste Rouwcafé Amersfoort van 2016. Marinus van den Berg zal hier spreker zijn. Hij was jarenlang pastor in verpleeghuis Antonius-IJsselmonde te Rotterdam en schreef tientallen boeken over rouw. Zijn laatste boek is “Rouwen in de tijd”. Tijdens zijn lezing zal hij ingaan op hoe je het verlies kunt verweven in je leven. Rouwen is normaal én uniek. Ieder rouwt immers op zijn eigen manier.

Het Rouwcafé Amersfoort is op 21 februari van 13.00-16.00 uur en vindt plaats bij Monuta, Ringweg-Dorrestein 9 te Amersfoort. Het Rouwcafé wordt georganiseerd door Humanitas Eemland. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Reserveren vooraf is gewenst en kan via rouweemland@gmail.com.

Terug naar het nieuwsoverzicht