Iets doen?

Iets doen? Dat is een vraag die bij velen in deze tijd naar voren komt.
Kijk een beetje naar elkaar om.
Samen komen we verder. Dat zijn de uitspraken die ons nu raken.

Bij Humanitas staan we hiervoor. Humanitas kijkt al 75 jaar om naar wie er een steuntje in de rug kan gebruiken. En dat is in deze tijd meer dan ooit.

Wil jij ook iets doen? Houd je van gezinnen? Ben je gek op kinderen? Lijkt het je leuk om een gezin te ondersteunen waar het tijdelijk even niet zo lekker loopt? Misschien is vrijwilligerswerk bij Home-Start dan iets voor je.

Op dit moment bewandelen we creatieve wegen om een gezin te ondersteunen via bijvoorbeeld voorlezen via videobellen, eten op de stoep zetten en even zwaaien, huiswerk begeleiden op afstand of simpelweg een belletje aan moeder voor morele steun en support. Na de crisis gaan we weer starten met de wekelijkse bezoekjes van vrijwilligers van 2-3 uur aan het gezin.

Wat kan je nu al doen? Een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek met één van de coördinatoren, de voorbereidende cursus via e-learning en een ondersteuning op afstand starten.

Kijk voor meer informatie over Home-Start op www.home-start.nl of bel met een van de coördinatoren;

of mail naar home-start.eemland@humanitas.nl

Geef je liever steun op het gebied van taal, administratie, verlies, eenzaamheid of echtscheiding. Ga dan naar https://www.humanitas.nl/afdeling/eemland/

Terug naar het nieuwsoverzicht