Kerst groot succes!

Lekker eten, goede sfeer en een grote opkomst.

Amersfoort - “Dat was lekker!” “Zo gezellig“. “Ik heb weer eens andere mensen gezien.” Dat waren enkele van de enthousiaste reacties na een avondje uit voor ruim zeventig deelnemers van Humanitas. Ze genoten vorige week van een heel feestelijk diner.

Humanitas Eemland, Leerhotel Het Klooster en Sligro zorgden voor gezelligheid in de dagen voor Kerst. Studenten van Hotelschool Amersfoort bereidden en serveerden de gerechten in de ambiance van Leerhotel Het Klooster en de ingrediënten waren van Sligro. Een unieke samenwerking om mensen met een klein sociaal netwerk toch een gezellig diner te geven, zo voor de kerstdagen.
De kerstperiode is bij uitstek een periode om samen te komen en terug te kijken op het afgelopen jaar. Voor veel mensen is Kerst een mooie tijd die gedeeld wordt met vrienden en familie. Voor een kleine groep is dit juist een lastige tijd. Bijvoorbeeld voor mensen zonder directe of nabije familie. Deze groep verdient aandacht.

Deelnemers uit heel verschillende “groepen” zaten samen aan de prachtig gedekte tafels en er werden volop ervaringen uitgewisseld tussen al die mensen die een steuntje in de rug krijgen van Humanitas-vrijwilligers; taalmaatjes, jonge gezinnen, “ eenzame” ouderen, mensen met een lichte verstandelijke beperking en mensen die een rouwperiode doormaken, ze waren er allemaal.


“Zulke gasten zien wij in ons chique restaurant niet zo vaak en dit toch wel bijzondere publiek is heel leerzaam voor ons allemaal”, aldus het commentaar van de managers van Het Klooster. “We kijken nu al uit naar het volgend jaar”. De gasten en de aanwezige begeleiders waren het daar helemaal mee eens.

(Originele artikel bekijken?)

https://www.amersfoortnu.nl/nieuws/algemeen/305652/humanitas-feestdiner-in-leerhotel-het-klooster-

Terug naar het nieuwsoverzicht