Naar elkaar omzien

Naar elkaar omzien

Op 18 maart j.l. zijn de coördinatoren van het Vriendschappelijk Huisbezoek te gast geweest bij “KoffieZin”, een ontmoetingsbijeenkomst van het Humanistisch Verbond Eemland. Thema van deze ochtend was Naar elkaar omzien.
Inge Boelaart, één van de coördinatoren, vertelde wat voor een soort eenzaamheid de vrijwilligers bij hun bezoek aan de deelnemers tegenkomen. Wanneer is iemand eenzaam? Wat betekent eenzaamheid en wat gebeurt er tijdens een bezoek?
Roelof Hortulanus, emeritus hoogleraar “Sociale interventies en lokaal sociaal beleid” vertelde over hoe sociaal isolement is aan te pakken. Met elkaar praatten we hier over door en bespraken we o.a.de meer of mindere bereikbaarheid van mensen in een sociaal isolement, de té verbale samenleving, de bezoekrelatie, die soms ook minder leuk is, het luisteren, praten, samen dingen doen, de verschillende vragen van mensen, de verschillende types vrijwilliger, de aanraak-taboe in onze huidige tijd, de vraag hoe belangrijk aanraken is als je alleen bent, de diverse activiteiten, die er in Amersfoort en omgeving zijn in het tegengaan van sociaal isolement.
De koffiezin-bijeenkomst was een mooi voorbeeld van samenwerking tussen het Humanistisch Verbond Eemland en Humanitas Eemland. Samenwerking die naar meer doet smaken.

Terug naar het nieuwsoverzicht