Rotary Amersfoort-West zorgt voor Nieuwjaarsdiner voor deelnemers van Humanitas

Amersfoort, 18 januari 2020

Samenwerking Rotary Amersfoort-West en Humanitas Eemland

                              

Rotary Amersfoort-West zorgt voor Nieuwjaarsdiner voor deelnemers van Humanitas

Op donderdag 16 januari 2020 is voor alle deelnemers van Humanitas Eemland het nieuwe jaar ingeluid met een Nieuwjaarsdiner. Een jaarlijks terugkerende traditie om na de feestdagen elkaar weer te ontmoeten bij een etentje. Deze feestelijke dis is dit keer mogelijk gemaakt door de financiële inspanningen van de Rotary Amersfoort-West. Niet alleen verzorgde de Rotary de bereiding van de maaltijd, de bediening, het cabaret en de locatie (Sociëteit Amicitia) ook zetten zij zich in als taxichauffeur om de gasten, die niet mobiel waren op te halen en weer thuis af te zetten.

De reacties van de deelnemers waren na afloop lovend over het eten, de gezellige sfeer en de mensen, die dit mogelijk maakten.


 

 
 
 

 Verbinden

Voorzitter van Humanitas Eemland, Joop Caljouw vertelde in zijn praatje onder meer dat dit jaar Humanitas 75 jaar bestaat. “2020 gaan we vieren met jullie, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Dit diner is dan ook de eerste activiteiten die we in dit jubileumjaar organiseren.” Hij bedankte vervolgens dan ook de Rotary voor hun inzet.

Frank de Bruijne, voorzitter van Rotary Amersfoort-West gaf de aanwezigen een inkijkje in het ontstaan van de Rotary en wat de Rotary kan betekenen voor de samenleving.

Verbinden was één punt dat hij met name naar voren bracht in zijn speech, hetgeen gelijk een hele spontane actie opriep van een vrijwilliger en een deelnemer. De deelnemer wil graag nog beter het Nederlands beheersen. De vrijwilliger was docente Nederlands en bood haar expertise aan de vrijwilliger gratis aan. Een mooi gebaar dat met luid applaus werd beloond.


 

Terug naar het nieuwsoverzicht