Eemland

Taalmaatjes zomer feest

Zomerfeest voor taalmaatjes Humanitas

Woensdag 24 mei vierde Humanitas Eemland een zomerfeest met alle deelnemers en vrijwilligers van het project “ Taalmaatjes”.

Het Taalmaatjes-project heeft tot doel de taalvaardigheid van anderstaligen te verbeteren en daarmee bij te dragen aan een goede integratie in de Nederlandse samenleving. In dit project vindt een 1 op 1 koppeling plaats tussen een deelnemer en een vrijwilliger. Door gezamenlijk te eten en gerechten uit verschillende landen te proeven wil Humanitas contacten tussen deelnemers en vrijwilligers tot stand brengen en de integratie bevorderen tijdens een gezellig samenzijn.

 -Ik vind het belangrijk om de integratie te stimuleren-

Praktijkschool de Baander stelt op deze dag haar grootkeuken en restaurant ter beschikking. De gerechten zullen worden gemaakt door deelnemers en vrijwilligers aan het project.

-Zoveel culturen, zoveel te proeven.-

Humanitas en de Baander hebben elkaar leren kennen tijdens de jaarlijkse “Matchbeurs” in Amersfoort . Hier vinden ontmoetingen plaats tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen. Een goede match was snel gemaakt: De Baander heeft de faciliteiten en de ruimte, Humanitas organiseert.

Leerlingen van de Baander zullen worden ingezet bij de ondersteuning van het feest. Zij helpen die dag bij activiteiten voor kinderen, zoals nagels lakken, konijnen knuffelen en knutselen.

-Het is belangrijk om mensen te steunen in tijd van nood.-
Terug naar het nieuwsoverzicht