Onze vrijwilligers

Maak kennis met Humanitas en ervaar wat Humanitas haar vrijwilligers te bieden heeft via deze Reis door Humanitas in zestig minuten.

Humanitas leren kennen binnen een uur? Het kan. De vernieuwde online introductietraining is een must voor wie nieuw is bij Humanitas. Neem gerust ook een kijkje als je al langer bij Humanitas werkt.

De online introductietraining van Humanitas is in een nieuw jasje gestoken. En dat is een wereld van verschil. Kennismaken met Humanitas is nu nóg leuker, makkelijker en interessanter. De training duurt maar één uur en levert een berg aan informatie op.

In de training maken vrijwilligers en beroepskrachten kennis met de organisatie Humanitas, haar activiteiten en waarden. Na afloop weet je wat je van de organisatie mag verwachten, en ook hoe de ‘eigen regie’ van de deelnemer centraal staat in de aanpak van Humanitas.

Als aanvullend aanbod is er de basistraining vrijwilligerswerk. Daarnaast zijn er ook online basistrainingen over specifieke werkzaamheden zoals thuisadministratie. de korte modules Communicatie en Omgaan met emoties. Uitvoerende vrijwilligers zullen hierin veel herkennen uit de praktijk.

Vrijwilligers van Humanitas kunnen  inloggen via intranet.humanitas.nl en klikken op ‘online trainingen’. Log in met je persoonlijke inlognaam en wachtwoord die je ook gebruikt voor de andere digitale diensten van Humanitas, zoals HRS, online declareren en de Kennisbank. Je krijgt automatisch de trainingen met het materiaal te zien die voor jou relevant zijn.

Voor alle vrijwilligers in Nederland zijn er ook korte online modules rechtstreeks vanaf de website www.humanitas.nl te volgen. Onderwerpen zijn grenzen stellen, omgaan met emoties, versterkend gesprek, empowerment, netwerken versterken en vrijwilligers begeleiden.