Eindhoven

Wat we doen

Home-Start 0-18

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en denkt met je mee in oplossingen. Voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar.

BOR

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Duur van de ondersteuning: 3 tot 6 maanden.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Humanitas vakantieweken Eindhoven

De Humanitas Vakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende vakantieweek. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit. Zomervakantieweken voor kinderen in de leeftijd: van 6 tot 18 jaar.

Gesprekken van mens tot mens

Heb jij behoefte aan iemand met wie je kunt praten? Klop dan aan bij Gesprekken van Mens tot Mens. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Gevaarlijke Liefde

Humanitas Gevaarlijke Liefde: wat moet je doen als je ziet dat loverboys of –girls iemand inpalmen? Heeft je kind, je vriend(in), je leerling verkeerde vrienden? Je kunt (jeugd)prostitutie helpen voorkomen als je maar weet hoe. Deze workshop is voor jongeren vanaf 13 jaar, ouders en professionals.

Meedoen in de Wijken

Het doel is participatie, beter Nederlands leren spreken het middel. Meedoen in de Wijken helpt Eindhovenaren van buitenlandse afkomst hun Nederlands te verbeteren zodat ze actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Match!

Humanitas Match! biedt ondersteuning voor jongeren die dat nodig hebben. Wel een maatje, geen hulpverlener. Voor jongeren die te maken hebben gehad met jeugdzorg of jeugdhulpverlening en slachtoffers van loverboys of uitbuiting.

MentorMaatjes Eindhoven

Een Humanitas mentormaatje is er voor jou en kun je vanalles vragen. Samen doe je leuke dingen en door je mentormaatje krijgt je zelfvertrouwen een oppepper. Want je kunt vaak meer dan je zelf denkt.