Home-Start

Elk gezin kent lastige tijden. Soms kun je wel wat hulp gebruiken. Vrijwilligers van Humanitas Team Opvoeden luisteren en geven praktische tips voor de opvoeding.

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor. Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een van de vrijwilligers van Humanitas Home-Start Eindhoven, voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. Wij bieden hulp bij het opvoeden.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één jaar. Onze vrijwilligers zijn getraind en maken gebruik van de methodiek van Home-Start en Home-Start+.

OPVOEDINGSONDERSTEUNING
Voor het opvoeden van kinderen/pubers bestaat natuurlijk geen handleiding. Daarbij komt dat je als ouder(s) met vragen en onzekerheden voornamelijk op jezelf bent aangewezen. Daarom is het goed om te weten dat je een beroep kunt doen op een vrijwilliger van Humanitas Home-Start. Zij bieden hulp, ondersteuning en advies bij opvoeding. Home-Start helpt gezinnen met kinderen tussen 0 en 18 jaar oud.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN HOME-START?

  • Opvoedingsadviezen van een vrijwilliger bij jou thuis
  • Persoonlijke aandacht, ondersteuning bij de opvoeding en bij praktische zaken
  • De vrijwilliger biedt je vriendschappelijk contact en vertrouwen
  • De opvoedingsondersteuning van Humanitas is gratis

HOE WERKT HET?
Na je aanmelding heb je een kennismakingsgesprek een coördinator van Team Opvoeden. Je vertelt waar je graag hulp bij zou willen krijgen. Zo kan de opvoedingsondersteuning worden afgestemd op wat voor jou – en jouw gezin – nodig is. De coördinator zoekt een vrijwilliger die past bij jou en je situatie. Jouw vrijwilliger komt een keer per week bij je langs voor een periode van minimaal drie maanden. Daarna is de duur afhankelijk van jouw behoefte; soms een jaar of langer.

HULP NODIG?
Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of ken je een gezin dat hulp nodig heeft? Bel dan: 040 206 53 50 of meld je aan door het online aanmeldformulier in te vullen.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Lees hier wat het werk als vrijwilliger bij Humanitas Opvoedondersteuning 0-18 inhoudt.

 

Humanitas Film - Opvoedondersteuning 0-18

Onderstaand filmpje toont in 3 minuten wat Humanitas Opvoedondersteuning 0-18 doet.

//www.youtube-nocookie.com/embed/uVy81L3E5qw
Humanitas: Wat we doen

OPVOEDEN
Opvoeden valt niet mee, maar met een beetje hulp van een vrijwilliger lukt het een deelnemer vaak wel om het gezin (weer) goed draaiende te houden.
Home-Start
Wel-Thuis
Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Leer meer over Home-Start:

Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Home-Start wil hiermee voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Het programma Home-Start is 25 jaar in Nederland

//www.youtube-nocookie.com/embed/uPpBf5Idl0Q
Ik reis met de verhalen van ‘mijn’ gezinnen mee.

Henriëtte Heiningen, vrijwilliger bij de activiteit ‘Home-start’ één van de twee activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘opvoeden’. Lees hier haar verhaal.

Ik wijs 'mijn gezinnen' de weg in onze maatschappij.

Michel Dresselaerts, vrijwilliger bij de activiteit ‘Home-Start' één van de twee activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘Opvoeden’. Lees hier zijn verhaal.

“Ik had meteen een klik met het gezin.”

Daniëlle is vrijwilliger bij Humanitas Eindhoven, binnen het thema 'opvoeden'.
Lees hier haar verhaal.