Jeugdsupport & Get a Grip

Jeugdsupport is een maatjesproject voor jongeren en jongvolwassenen die te maken hebben (gehad) met hulpverlening, jonge vluchtelingen, risicomeiden. Zij ervaren onvoldoende steun van de mensen om hen heen. Een maatje biedt een jaar lang aandacht en ondersteuning.

Get a Grip biedt jongeren ondersteuning om weer grip te krijgen op hun financiën, administratie en geldzaken, zodat zij dit zelf kunnen voortzetten.

Wij maken een zorgvuldige match tussen een vrijwilliger en de jongere.

Jeugdsupport

Zit je even niet zo lekker in je vel of kan je wat extra support gebruiken? En zou je het fijn vinden als er iemand een tijdje voor je klaar staat? Een jongerenmaatje van Jeugdsupport denkt met je mee en biedt je een luisterend oor. Jullie ondernemen leuke dingen en je maatje helpt jou bij de dingen die jij belangrijk vindt. Misschien wil je wel meer zelfvertrouwen, meer sociale contacten of een zinvolle dagbesteding vinden. Of misschien heb je stress om geld of vind je het moeilijk om keuzes te maken.
Wij zoeken een maatje voor je die bij jou past en waar je een fijne klik mee hebt. Iemand die je helpt en ondersteund. Dat zorgt er al snel voor dat je niet langer het gevoel hebt er alleen voor te staan. Zo krijg je weer vertrouwen in de toekomst! Alle vrijwilligers van Jeugdsupport vinden het leuk om iets voor een jongere te betekenen. Soms hebben ze zelf een lastige jeugd gehad en weten ze hoe belangrijk het is om iemand te hebben die naast je staat. Humanitas traint alle vrijwilligers voordat ze aan de slag gaan en zorgt voor goede begeleiding.

Jeugdzorg
Humanitas Jeugdsupport is er voor jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdzorg. Onze vrijwilligers bieden steun aan de jongeren en helpen ze om meer vertrouwen in zichzelf te krijgen. Dit doen ze bijvoorbeeld door met je mee te denken over bepaalde zaken en naar je te luisteren. Daarnaast bieden ze ook ondersteuning bij zaken als het vinden van een baantje, een woning of een leuke hobby.

Hoe werkt het?
Als je je aanmeldt, plannen we een kennismakingsgesprek. De coördinator van Jeugdsupport bespreekt met je waar je precies hulp bij wilt en wat je verwacht van een maatje. Daarna zoekt de coördinator een vrijwilliger die bij jou past. Klikt het? Dan wordt deze vrijwilliger jouw jongerenmaatje. Jullie spreken ongeveer één keer per week met elkaar af. Daardoor hebben jullie veel tijd om elkaar beter te leren kennen. Dat geeft al snel een vertrouwd gevoel. Je hebt af en toe ook nog contact met de coördinator. De coördinator vindt het namelijk belangrijk om te horen of jij tevreden bent over het contact met jouw jongerenmaatje.

Aanmelden
Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem zelf contact op met de coördinatoren van Jeugdsupport, Pieter Driessen of Cynthia Ronde. Of  bespreek het eerst met je ouders of de hulpverlener die je begeleidt en laat één van hen dan contact opnemen met ons. Na de aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou. We hebben heel veel verschillende vrijwilligers. Er is dus altijd wel iemand die bij jou past.

Voor vrijwilligers
Wil jij vrijwilligerswerk doen waarbij je écht wat kan betekenen voor de toekomst van een ander?
Wij zoeken maatjes tussen de 18 en 45 jaar die zich in een jongere kunnen verplaatsen en één keer in de week beschikbaar zijn. 
Bij Jeugdsupport doe je een waardevolle ervaring op voor de rest van je leven. We bieden je leerzame scholing en professionele ondersteuning. Daarnaast bieden wij je een reiskostenvergoeding en activiteitenbudget.

Get a Grip

Meer grip op je Money? Get a Grip helpt je snel en gratis met je geldzaken

Vanaf je zestiende krijg je serieus te maken met geldzaken. En vanaf je achttiende jaar krijg je nog meer verantwoordelijkheden en verplichtingen. Denk maar eens aan je zorgverzekering regelen en je telefoonabonnement zelf betalen. En wat dacht je van op jezelf wonen, studiefinanciering regelen of een lening afsluiten? Hoe houd je dan overzicht over je administratie? En zorg je ervoor dat je elke maand uit komt met je geld en nog wat overhoudt om andere, leuke dingen, te doen?

Woon je in de omgeving van Eindhoven en ben je tussen de 16 en 27 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat.

Ook helpen ze je overzicht te krijgen over je administratie zoals het ordenen van je overeenkomsten en contracten met instanties of bedrijven. Samen zoeken jullie naar een oplossing als je geldzaken uit de hand dreigen te lopen.
Het doel van de hulp is ervoor te zorgen dat jij je geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kunt. Meestal duurt dat maximaal één jaar.

Get a Grip heeft jonge vrijwilligers die zich makkelijk in jouw wereld kunnen inleven en wat oudere vrijwilligers  die veel ervaring hebben met het op orde krijgen van een administratie.  Voor alle vrijwilligers geldt dat ze weten wat er speelt in jouw wereld. Ze kennen de verleidingen waar je dagelijks mee te maken hebt en de keuzes die je moet maken. Die nieuwe sportschoenen, of toch liever een avondje uit? En ze weten hoe ingewikkeld het kan zijn om zelf je zaakjes te moeten regelen en op orde te houden.  De vrijwilligers vinden het leuk om jou te helpen. Ze krijgen van Humanitas begeleiding en een speciale scholing om dit werk te doen.

We begrijpen dat de drempel hoog kan zijn om jezelf aan te melden bij ons project. Daarom mag je coördinator Cynthia Ronde ook gewoon een what’s app berichtje sturen als je wat meer informatie wilt over wat we voor je kunnen betekenen. Dat kan op 06 30987145.

 

Jeugdsupport in 60 seconden

Wil je binnen 60 seconden zien wat we doen? Check dan onderstaande video.

//www.youtube-nocookie.com/embed/zHZv9cAkm6k
De momenten dat we even zijn gaan wandelen waren net zo bijzonder voor mij.

Natalie Meyer (35) is een van de 450 vrijwilligers bij Humanitas Eindhoven. Ze was maatje van Stijn (18) bij Jeugdsupport, één van de activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘Opgroeien’. Lees hier haar verhaal.