Meedoen in de Wijken

Het doel is participatie, beter Nederlands leren spreken het middel.

Meedoen in de Wijken helpt Eindhovenaren van buitenlandse afkomst hun Nederlands te verbeteren of aan te leren zodat ze actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

MEEDOEN!

Een praatje maken met je buren, meedoen aan een activiteit in de buurt, zelfstandig afspraken maken, een 'tien-minuten-gesprek' voeren op de school van de kinderen, vrijwilligerswerk doen, starten met een opleiding of solliciteren naar een baan. Veel mensen van buitenlandse afkomst vinden dit moeilijk. De Nederlandse taal is vaak het grootste struikelblok.

Meedoen in de Wijken biedt hulp. Vrijwillige taalcoaches ondersteunen Eindhovenaren van buitenlandse afkomst bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal. Deelnemers kunnen een half jaar tot zelfs een heel jaar lang taalondersteuning volgen; hetzij in een individueel traject, hetzij in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau en wijk.

Tijdens de taalondersteuning staat het participatiedoel van de deelnemer centraal. Voor de een is dat het zelfstandig naar de huisarts kunnen gaan, voor de ander is dat het vinden van werk. Aansluitend aan de zes maanden taalondersteuning kunnen deelnemers starten met een participatietraject van een halfjaar. Onder de hoede van een participatiecoach werken de deelnemers verder aan het realiseren van hun participatiedoelen.

AANMELDEN?   

Wil jij ook graag beter Nederlands leren spreken en schrijven? Of ken je iemand die dat graag zou willen? Bel dan: 040-2065350 of meld je aan door online het aanmeldformulier in te vullen.

VRIJWILLIGER WORDEN?
Wil je vrijwilliger worden bij Meedoen in de Wijken? Bekijk dan onze vacatures of meld je aan voor een kennismaking

MEER INFORMATIE?
Klik dan door naar de eigen website van Meedoen in de Wijken.

Humanitas: Wat we doen

EENZAAMHEID
We helpen je bij het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk, zodat je er niet (meer) alleen voor staat.
Gesprekken van Mens tot Mens
Meedoen in de Wijken

Kletsmaatje: Online taalcoaching ten tijde van Corona.

Dorine en Heleen zijn twee van de vrijwilligers van  Meedoen in de Wijken van Humanitas Eindhoven. Meedoen in de Wijken helpt Eindhovenaren van buitenlandse afkomst hun Nederlands te verbeteren zodat ze actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Ten tijde van corona is de tijdelijke taalactiviteit 'Kletsmaatje' ontstaan. Dorine en Heleen hebben samen met hun deelnemers Kletsmaatje ingeburgerd in hun taalgroep Lees hier hun verhaal.