“Ik had meteen een klik met het gezin.”

Daniëlle is één van de 450 vrijwilligers van Humanitas Eindhoven.
‘Home-start’, één van de activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘opvoeden’.

“Ik had meteen een klik met het gezin”, vertelt vrijwilliger Daniëlle tijdens haar eerste intervisie. Begin 2019 meldde ze zich aan als vrijwilliger en na het volgen van een training, werd al snel een match gemaakt. Nu komt ze wekelijks bij een gezin bestaande uit vader, moeder en een peuter.

Daniëlle is enthousiast over de samenwerking met het gezin. Ze ondersteunt in de opvoeding en helpt met de Nederlandse taal. “Ik heb jarenlang in de kinderopvang gewerkt dus pedagogische ondersteuning ligt mij wel.”

Met Rianne Smits van Humanitas bespreekt ze tijdens de intervisie hoe het tot nu toe verloopt; zowel voor vrijwilliger als voor de hulpvrager. Wat zijn aandachtspunten en welke vervolgstappen kunnen worden gezet?

Als vrijwilliger kun je altijd terugvallen op Humanitas; het is een gezamenlijke inspanning. Naast een-op-een intervisie komen vrijwilligers eens in de twee maanden ook gezamenlijk bijeen. “Wij zien dat vrijwilligers elkaar goed vooruit kunnen helpen en het sociale contact met elkaar leuk vinden”, zegt Rianne. Daniëlle kan dat beamen: “het is leuk om van andere vrijwilligers te horen waar zij terecht zijn gekomen en met welke hulpvragen zij aan de slag zijn.”

Wordt jij ook één van onze nieuwe vrijwilligers?

Lees hier meer over Home Start.

Terug naar het nieuwsoverzicht