“Ik zou vrijwilliger worden en MentorMaatjes aan iedereen aanraden.”

Maud Burger is een van de 450 vrijwilligers van Humanitas Eindhoven. Ze is als vrijwillig mentormaatje aangesloten bij Humanitas MentorMaatjes. MentorMaatjes is één van de activiteiten die vallen binnen het Humanitas thema ‘Opgroeien’.

Ik ben Maud, 22 jaar en derdejaars student Toegepaste Psychologie. Tijdens mijn tweede jaar wilde ik graag naast mijn studie iets betekenen voor een ander. Na wat zoeken op internet kwam ik terecht bij Humanitas. Het MentorMaatjes project sprak me aan omdat je een band opbouwt met de leerling en iets voor hem/haar kunt betekenen. Het kleine beetje extra aandacht dat de leerling van een mentormaatje ontvangt, kan een heleboel betekenen voor hem/haar.

Ik ben nu ongeveer een jaar vrijwilliger bij Humanitas en dit bevalt me goed. Vorig schooljaar heb ik een leerling begeleid en dit schooljaar ben ik weer mentormaatje, nu van een andere leerling. Het is mooi om te zien dat een kind kan opbloeien door het contact dat je hebt en het kind ook echt uitkijkt naar de afspraak die je samen hebt.

Ik wacht mijn leerling altijd op rond 14.15 uur buiten het klaslokaal. We zoeken dan een plekje waar we ongestoord kunnen zitten. Meestal kletsen we wat over de week. Soms heb ik iets voorbereid zoals een bepaald spel om vaardigheden te oefenen. Maar meestal heeft de leerling zelf ook ideeën. Dit kan zijn samen een spel spelen of helpen met huiswerk/werkstuk maken. Soms zijn we om 15.30 uur klaar en soms om 16.00 uur. Dit hangt meestal af van de activiteit die we doen en de concentratie van de leerling.

Vorig jaar had ik een vast rooster en daardoor konden we een vaste dag afspreken. Dit jaar loop ik stage en wisselen de dagen waarop ik kan afspreken. Er zitten drukke weken tussen voor mij, maar ik maak graag een uurtje of twee vrij voor mijn leerling. Het geeft mij namelijk ook een goed gevoel als we afgesproken hebben. Ook zie ik het niet echt als ‘iets dat ook nog moet’ maar is het voor mij een stukje ontspanning in een drukke week.

Ik zou vrijwilliger worden en het project MentorMaatjes aan iedereen aanraden. Het kost niet veel tijd en het geeft jezelf en de leerling een goed gevoel!

Terug naar het nieuwsoverzicht