Eindhoven

“Financiën weer op de rit met hulp van Humanitas Thuisadministratie”

Humanitas Eindhoven werkt in de Kempen in nauwe samenwerking met Cordaad Welzijn, GOW Welzijnswerk, Stichting Burgerschuldhulp Waalre en De Vincentius vereniging Geldrop-Mierlo aan de financiële zelfredzaamheid van mensen onder de projectnaam: ‘Thuisadministratie’. Deze samenwerkende organisaties worden actief ondersteund door Rabobank de Kempen. Dit nieuwe initiatief wordt onder andere aangestuurd door coördinator John Vlassak, begonnen als vrijwilliger en nu in dienst bij Humanitas Eindhoven.

Overzicht kwijt
“Het komt vaak voor: een schoenendoos vol ongeopende post en onbetaalde rekeningen, problemen met diverse bedrijven en instellingen, schulden en afbetalingsregelingen. Mensen die volledig het overzicht op hun financiën kwijt zijn. Financiële onzekerheid is een bron van ellende. Ruzie over geld tussen partners en het doorebbende effect daarvan op de kinderen is groter dan je denkt. Bovendien is het enorm frustrerend als ouder als je je kind niet kan geven wat het nodig heeft omdat je niet over de financiële middelen beschikt,” vertelt John. “Ik vind het een verrijking en dankbaar werk dat ik met mijn ondersteuning mensen weer grip op hun eigen financiën kan geven. Een hele zorg minder.”

“Financiële onzekerheid is een bron van ellende.”

Tegenslag
Makkelijk heeft John het zelf ook niet gehad. In 2010 overleed zijn vrouw na een ziekbed en bleef hij met twee jonge kinderen achter. John: “Opeens was carrière en geld verdienen niet belangrijk meer. Ik was natuurlijk erg verdrietig, maar omwille van mijn kinderen moest ik door. Gelukkig doen mijn kinderen, nu 12 en 14 jaar het hartstikke goed. Ik ben enorm trots op hen.

In 2015 werd ik boventallig verklaard en raakte mijn baan als financieel adviseur kwijt. Wat ik nu wil is verschil maken in iemands leven. Vandaar dat ik ook heb gereageerd op het oproepje in de krant voor vrijwillige coördinator voor ‘Thuisadministratie’. Ik heb in de rol van vrijwillig coördinator de activiteit in de regio Eindhoven opgezet. Fantastisch dat ik nu de kans krijg om deze functie als betaalde kracht verder inhoud te geven. Ik verzorg onder andere de intakegesprekken met potentiële deelnemers en vrijwilligers. En ik koppel vervolgens een deelnemer aan een geschikte vrijwilliger. Het is altijd fijn om te horen dat mensen dankzij de tijdelijke steun weer volledig zelf het overzicht en controle hebben over hun financiën.”

“Ik wil verschil maken in iemands leven.”

Vrijwilligers gevraagd
John: ”Voor ons project ‘Thuisadministratie Regio Eindhoven’ zijn we op zoek naar vrijwilligers. Kun je wekelijks een paar uur van je tijd missen en lijkt het je leuk om mensen een tijdelijk steuntje in de rug te bieden om hun financiën weer op de rit te krijgen? Neem dan contact met ons op.

Hulp nodig bij je financiën?
John: “Woon jij in de Regio Eindhoven en kun jij wel wat hulp gebruiken bij het verkrijgen van overzicht in jouw financiële situatie? Mail ons dan. Dit aanbod geldt ook voor mensen die (nog) geen schulden hebben. Sterker nog, wij geven graag hulp voordat de problemen groter worden. Voorwaarde is wel dat je financieel niet in staat bent een boekhouder te betalen.”

Terug naar het nieuwsoverzicht