Vrijwilliger Jeugdsupport

Als maatje krijg je een bijzonder inkijkje in het leven van een jongere. Met iets kleins kan je van grote betekenis zijn.

Samen gaan we op zoek naar de ideale match.

Wil jij graag iets betekenen voor een jongere die extra steun kan gebruiken? En lijkt het jou leuk om met een jongere om te gaan? Dan is Jeugdsupport geschikt voor jou!

Er melden verschillende jongeren zich aan bij Jeugdsupport, zoals jongeren die te maken hebben met de (jeugd)hulpverlening, risicomeiden, jonge vluchtelingen en jongeren die hulp bij financiën willen. Voordat je als maatje start, krijg je vier voorbereidende trainingsbijeenkomsten. Deze worden gegeven door de twee coördinatoren van Humanitas Jeugdsupport en zij zullen het contact tussen jou als vrijwilliger en de jongere ook ondersteunen. 

Als vrijwilliger ga je…
Samen met één jongere activiteiten doen, zoals een keer naar de bioscoop, wandelen of een terrasje. Voor deze activiteiten krijg je een kleine vergoeding van Humanitas. Op deze manier leren jij en de jongere elkaar beter kennen en ontstaat er een nieuw contact.

Wat biedt Jeugdsupport aan vrijwilligers?
Het is voor jezelf een verrijkende ervaring, je kunt eventueel deelnemen aan interessante themabijeenkomsten en er vindt 2 keer per jaar een gezamenlijk uitstapje. Ook krijg je eventueel reiskostenvergoeding en een klein budget voor activiteitskosten.

Wat heeft de jongere nodig van jou?
- Iemand die sterk in zijn/ haar schoenen staat.
- Iemand die een luisterend oor biedt, zonder te oordelen.
- Iemand die 2 tot 4 uur per week, 1 jaar lang beschikbaar is voor de jongere.

Wil je binnen 60 seconden zien wat we doen? Check onze link naar een animatiefilmpje over Jeugdsupport.

Vrijwilligers gezocht
Is Jeugdsupport iets voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 040 2065350 of het contactformulier.

Vrijwilligerswerk doen dat bij je past
Meer weten over de overige vrijwilligersfuncties binnen Humanitas? Klik dan verder.