Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Vrouwen Emancipatie contactgroep

Maak je wereld groter en vertrouwder, met Persoonlijke Ondersteuning van Vrouwen. Een ontmoetingsplaats waar vrouw ervaringen kunnen uitwisselen, leren voor zichzelf op te komen en zichzelf te ontwikkelen.

Humanitas Maatjes

Maatjesproject Op Maat Voor Jou: toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond of verleden. Iedereen kan zich eenzaam voelen ongeacht achtergrond of leeftijd. Met contact met een maatje kom je verder on de mensen. Die stap is vaak gemakkelijker te nemen met zijn tweeën. 

Telefooncirkel voor alleenstaanden

Dankzij de Telefooncirkel weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor. Mocht er wat zijn. De cirkel bestaat uit een dagelijks belrondje tussen 8 tot 10 alleenwonende mensen. Een vrijwilliger is het begin- en eindpunt van de keten. Bij ‘geen gehoor’ komt die in actie.

Topclub, voor jongeren met autisme

De Topclub Voor jongeren is ‘n ontmoetingsplek waar deelnemers autisme begrijpen. Waar je niets hoeft uit te leggen, maar waar vriendschap en hulp voorop staan. Er is veel ruimte voor gezelligheid: naar ‘n film of museum, wandelen; activiteiten waarbij jij leuke mensen ontmoet.

Kindervakantieweken 2021

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit. De kinderen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 6 tot 18 jaar.

Humanitas Sinterklaasactie

De Humanitas Sinterklaasactie regelt voor elk kind ‘n cadeautje, als ouders ‘t niet breed hebben. Want ieder kind telt mee. Vrijwilligers kopen voor hen passende cadeautjes aan de hand van hun verlanglijstjes en leeftijden. Zo krijgen ook zij ‘n fijne Sinterklaasavond. Voor kinderen tot 12 jaar.

Lezen met kinderen van het AZC.

Lezen met kinderen van  het AZC Hesselanden in Emmen. Vrijwilligers zetten zich in op AZC Hesselanden voor taalontwikkeling- en ondersteuning. Dit gebeurt door (voor) te lezen, een spelletje te doen, te tekenen, te praten.... alles voor taal.

Steun bij Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Levensverhaal

De geschiedenis van je leven kun je vastleggen in een Levensverhaal. De vrijwilligers van Humanitas werken na de gesprekken je Levensverhaal uit op de computer. Het Levensverhaal kan  daarna in een map gebundeld worden, met eventueel foto's erbij. Levensverhaal

Humanitas BOR

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide OmgangsRegeling (BOR) helpt je.  Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug.