Kindervakantieweken 2021

Kindervakantieweken 2021.

De vakantiekampen voor minder bedeelde kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar worden dit jaar weer georganiseerd. Lees het artikel hieronder uit de Zuidenvelder van dinsdag 4 mei j.l.

Je gunt je kind graag een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, of heb je er het geld niet voor. Het maakt niet uit waarom. Ook jouw kind krijgt een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland waar veel te zien en te doen is. Daarvoor zorgen de Kindervakantieweken, die bedoeld zijn voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Humanitas Drenthe organiseert jaarlijks 2 vakantieweken. Vanuit Emmen e.o. gaan jaarlijks circa 25 kinderen naar een vakantieboerderij in Drenthe.

Goed geschoolde vrijwilligers doen de voorbereiding en begeleiding van de groepsweek, zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn. Leuke spellen in het bos, hutten bouwen, zwemmen, een bezoekje aan de brandweer; om maar wat voorbeelden te noemen. Daarnaast zijn er ook weekvakanties bij een gastouder. In beide gevallen zijn de kinderen er lekker even uit en doen nieuwe indrukken en vriendschappen op 20 kinderen

Voor de organisatie van de Kindervakantieweken ontvangt Humanitas subsidie van de gemeente Emmen.

 

Kindervakantieweken in Zeeland

In dit filmpje een voorbeeld van de Kindervakantieweken in Zeeland; op wat grotere schaal en tot 14 jaar

Humanitas afdeling Emmen, Borger-Odoorn organiseert Kindervakantieweken t/m 14 jaar

//www.youtube-nocookie.com/embed/iygMOSZBYWg