Emmen & Borger Odoorn

Humanitas Taalondersteuning

Ben je nieuw in Nederland? Dan is het handig als je Nederlands spreekt. Humanitas Taalondersteuning helpt je daarbij.

In een nieuw land krijg je met een nieuwe taal te maken. Hoe beter je die taal spreekt, hoe beter je jezelf kunt redden. Wil je Nederlands leren? Maar liever spelenderwijs dan in een klas? Dan is Taalondersteuning iets voor jou.

Humanitas afdeling Emmen, Borger-Odoorn organiseert bijeenkomsten voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken. De taallessen worden op een speelse manier gegeven door vrijwilligers. En we gebruiken hierbij het lesmateriaal van de Stichting Lezen en Schrijven.

De Taalgroep heeft al twee jaar gedraaid en is in het najaar van 2016 weer opnieuw opgezet. Er is een nieuwe groep begeleiders die de deelnemers individueel of in kleine groepjes gaan ondersteunen bij het beter leren van de Nederlandse taal. Het gaat vooral om goed leren spreken van de taal, maar ook het schrijven kan aan de orde komen,afhankelijk wat de deelnemer wil en kan.                                                                                                                                                                                

Wil je begeleiding bij het leren van de Nederlandse taal, meld je dan hiervoor aan, per e-mail: taal.emmen@humanitas.nl of bij Hans de Raaff, de co√∂rdinator van de               Taalondersteuning: 06 - 11 46 01 41

Weet u iemand anders die wel naar de groep Taalondersteuning voor anderstaligen zou willen, dan kunt u deze ook aanmelden.