Humanitas Sinterklaasactie

Een mooie herinnering en blije kinderen. Als je het niet breed hebt zorgt de Humanitas Sinterklaasactie voor een leuk cadeautje voor jullie kind.

Het kind wordt voor de Sinterklaasactie aangemeld door de ouders. Meestal zijn zij door hulpverleners getipt over het bestaan van de Sinterklaasactie. Maar het kan ook zijn dat de ouders de actie al kennen omdat ze al contact hebben met Humanitas. De kinderen maken een verlanglijstje voor Sinterklaas. Aan de hand daarvan kopen vrijwilligers de cadeautjes en uiteraard passen die bij de leeftijd en belangstelling van de kinderen. Zo krijgen ook zij een fijne Sinterklaasavond. En op school kunnen ze – net als de andere kinderen – vertellen wat de Sint in hun schoen heeft gedaan.

 Sinterklaasactie 2020

De Sinterklaasactie 2020 is een groot succes geworden! In de aanloop naar deze actie ontving de werkgroep een grote donatie van de Rotary-club Emmen "Het Loo", een bijdrage van €3250,- !!! Ook langs deze weg nog heel hartelijk dank hiervoor! 

Voor het eerst werd er ook samengewerkt met de Voedselbak Zuidoost - Drenthe. Een opgave formulier werd bij de pakketten uitgedeeld. En dat had succes, want de aanmeldingen stroomden binnen. Daarnaast is er ook samengewerkt met het Leger de Heils. Totaal werd voor meer dan 300 kinderen een Sinterklaascadeau aangevraagd. Hiermee kon de werkgroep aan het werk. 

Met medewerking van Intertoys Emmen werden alle cadeautjes daar met korting  besteld en ingepakt. Ook deze winkel hartelijk bedankt voor de betrokkenheid en samenwerking!!

Vrijdag 27 en zaterdag 28 november zijn alle pakjes door vrijwilligers en ( oud ) - bestuurs- leden bij het Nivon-gebouw opgehaald en bezorgd.

             

 

       

          De leden van de werkgroep: Alie Huizing, Chantal Schuten en Cees van de Grift