Lezen met kinderen van het AZC.

"Een vrijwilliger van Humanitas leest voor en met kinderen; kinderen houden van voorlezen. De ondersteuning is bedoeld om de taalontwikkeling van kinderen extra te stimuleren. De persoonlijke aandacht die ze hierbij krijgen is waardevol en ervaren ze over het algemeen als heel fijn." 

Vrijwilligers van Humanitas zetten zich, op verzoek van de school, in voor de taalontwikkeling en-ondersteuning t.b.v. kinderen van AZC school " de Hesselanden" in Emmen. Dit gebeurt door (voor) te lezen, een spelletje te doen, te tekenen, te praten..... alles met aandacht voor taal. Leuk en leerzaam! Het komt ook de individuele ontwikkeling van kinderen ten goede.

Het voorlezen gebeurt één-op één op school, wekelijks, aansluitend aan de schooltijden, vanaf 15.00 uur.

Het (voor) lezen, spelletjes doen, tekenen en praten is van maandag t/m donderdag.

Vind je het leuk met deze doelgroep bezig te zijn en hou je van (voor)lezen en van taal, ben je voor wat langere tijd plm. 2 uur per week beschikbaar, neem dan contact  op met Margot Willems, taal.emmen@humanitas.nl    Tel. 06-55 32 23 43

 ++ATTENTIE+++ATTENTIE+++++ATTENTIE+++ATTENTIE+

Dag vrijwilligers,

Vanmiddag ,10 mei heb ik contact gehad met Serena over het mogelijk weer opstarten van onze leesactiviteiten. Deze week heeft de school nog vakantie, maar vanaf volgende week, maandag 17 mei, mogen we weer starten met voorlezen, met inachtneming van de regels (melden en afmelden bij de conciërge, mondkapje buiten het lokaal). Dat is heel goed nieuws!!!

Voor de meeste vrijwilligers verandert er weinig en zijn dezelfde kinderen er nog.

Groeten,

Margot Willems