Bijeenkomst Bestuur en Coördinatoren

Het was vandaag een bijzondere bijeenkomst met de coördinatoren. Na het grotendeels afwerken van de gebruikelijke Agenda, werden 3 coördinatoren door onze penningmeester Boudewijn Swiebel in het zonnetje gezet. Na de speech ontvingen de dames de Gouden Humanitas speld, een bos bloemen en een geschenkbon. 

                                                                                                                                                                                                      Hieronder volgt de speech die Boudewijn  heeft gehouden.

Een feestelijk intermezzo, ja dat wordt het zeker.Youp van ’t Hek nog gevraagd, maar die kon helaas niet.Jammer, maar nu zullen jullie het met mij moeten doen.

’t Is voor mij een hele eer om namens het bestuur 3 bijzondere vrijwilligers – hier aanwezig - in het zonnetje te zetten vanwege het feit, dat ze zich jarenlang met enorme gedrevenheid en passie hebben ingezet voor onze vereniging Humanitas en voor die mensen die een extra steun in de rug nodig hebben en … dat doen ze al sinds de vorige eeuw en dat is lang geleden.We vonden het dan ook meer dan nodig om hier iets aan te doen.

Het zijn dames waar geen stopknop of een knop van “Doe eens wat rustiger aan”- knop op zit. Het zijn dames waar geen rem op zit. Om in autotermen te blijven: alleen maar een gaspedaal.Een term als duizendpoot is voor alle drie van toepassing. Ze zijn op vele fronten bezig en doen dat ook nog perfect.Alle drie hebben ze tegelijk aan verschillende projecten oftewel activiteiten gewerkt.Ik laat jullie nog heel even in spanning:

1.Het gaat om iemand, die jarenlang bestuurslid is geweest, de Sinterklaasactie overnam van Jannie Duursma en dat nog steeds met volle overgave doet, samen met Ria en haar man Willy.Ook was ze jarenlang coördinator van de Rijnmondkinderen/ActieFrisse Lucht en richtte ze de Telefooncirkel op.Nooit was haar iets te veel. Zij vond ook dat vrijwilligers aan het eind van het jaar even met een kleinigheid in het zonnetje gezet moeten worden. Jullie raden het al: het is Alie Huizing, met recht een sieraad voor onze vereniging.   

                                                                                                                                                                                                        2 . Dan nog zo’n kanjer.  Zij startte in1996 de succesvolle Rouw- en Verliesgroep en was jarenlang lid van ons bestuur. Stopte een paar jaar geleden met De Rouw- en Verliesgroep en we dachten: nu gaat ze het rustiger aan doen. Had je gedroomd. Ze richtte meteen de Voorleesgroep op en werd direct daarna coördinator van  de Topclub voor autistische jongeren. Ook verzorgde zij ons gezamenlijk ledenblad samen met het HV, De Band. Dat schreef ze meermalen in haar eentje vol. Verder is ze nog steeds heel actief in het HV. En we hopen nog lang voor Humanitas.Jullie hebben het nu allemaal wel door: Het is Joke Rinsma, ook al zo’n sieraad voor onze vereniging.

                                                                                                                                                                                                       3. Dan “last but not least” iemand, die jarenlang zeer actief was als vrijwilliger bij Homestart, daarna ook vrijwilligster bij De BOR (Begeleide Omgangs Regeling voor kinderen van gescheiden ouders), en begin 2000 de Vrouwencontactgroep oprichtte. De groep, die ze nog steeds leidt, bestaat nu al weer uit 2 groepen van ongeveer 10 vrouwen. Het doel van contactgroep is er op gericht, dat vrouwen leren voor zichzelf op te komen en zichzelf te ontwikkelen. De groep wordt daarom ook wel de Emancipatiegroep genoemd. In 2007 kreeg de groep zelfs de Lies van Urkprijs, een emancipatieprijs van de gemeente Emmen. Ik bedoel dus Annie Gerdes, ik val in herhaling: weer zo’n kanjer en een sieraad voor onze vereniging.

Voor ons bestuur een hele goede reden om aan alle drie de Gouden Speld van Humanitas uit te reiken. De speld is van zilver met een laagje goud volgens de Schoonhover traditie, dus topkwaliteit.

Hopelijk gaan jullie de speld bij vele gelegenheden dragen.

Uiteraard hoort daar ook een geschenkbon en mooie bos bloemen bij en we willen graag ook graag een foto van jullie drieën samen.

Alie, Joke en Annie ontzettend bedankt en we hopen, dat jullie nog lang door blijven gaan.

Applaus graag.

Na de uitreiking van de spelden, de bloemen en de geschenkbonnen, volgde een pauze waarbij alle aanwezigen werden getrakteerd op koffie, thee en een flink stuk appeltaart met Humanitas logo.

Na de pauze beantwoordde consulent Willem de Vries vragen van de coördinatoren en om kwart voor tien sloot dagvoorzitter Djoek Grimme de avond af en het moet niet onvermeld blijven dat alle coördinatoren op deze avond aanwezig waren.

                           

                           Joke Rinsma             Annie Gerdes                Alie Huizing

                               

                           Aan het appelgebak met alle coördinatoren, bestuursleden 

                           en consulent Willem de Vries

                        

                           

                          

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Terug naar het nieuwsoverzicht