Nieuwe voorzitter

Na lang zoeken heeft het huidige bestuur van Afdeling Emmen,Odoorn/Borger een nieuwe voorzitter kunnen vinden. De heer Piet Reuver heeft zich bereid verklaard om per 1 januari 2016 het voorzitterschap op zich te nemen. Officieel zal Piet Reuver op de ledenvergadering van 15 maart 2016  de voorzittershamer ter hand nemen.

Even voorstellen.

Er is mij gevraagd om mijzelf aan de leden van Humanitas voor te stellen. Dit omdat ik de beoogde opvolger ben van Piet Snel.

Mijn naam is Piet Reuver en ik ben 62 jaar. Ik ben woonachtig in Klazienaveen. Ik werk op dit moment in het onderwijs bij het openbaar primair onderwijs in de gemeente Borger-Odoorn. Onderwijs is een rode draad in mijn werkzame leven. Ik ben wethouder van onder meer onderwijs geweest in de gemeente Emmen, heb bij een adviesbureau op onderwijsgebied gewerkt, ben algemeen directeur geweest van een onderwijs organisatie en heb verschillende interim opdrachten uitgevoerd binnen het onderwijs. Ik heb mij ook veel bezig gehouden met onderwijsachterstanden beleid. Er zijn kinderen en gezinnen die het niet hebben getroffen en waarvoor het steeds moeilijker wordt om zich staande te houden in onze steeds complexere samenleving, waarin het individu geacht wordt om zelf veel verantwoordelijkheid te nemen en eigen keuzes te maken. En dat valt niet voor iedereen mee.

Ik maak me daar ongerust over en zie een steeds grotere kloof ontstaan tussen kansrijke en kansarme burgers. Steeds meer mensen hebben een steuntje in de rug nodig om zelf weer sterker te worden. Humanitas kan daarbij een rol spelen. Ik denk dat die rol de komende jaren belangrijker en groter kan worden. Het is meer dan ooit belangrijk dat we in elkaar investeren en elkaar ondersteunen, waardoor kwetsbare groepen niet tegenover elkaar komen te staan.

Ik wil daar samen met onze vrijwilligers en leden aan werken, omdat ik er van overtuigd ben dat begrippen als solidariteit, begrip, compassie en communicatie onze maatschappij verder helpen en beter maken.

Piet Reuver

Beoogd voorzitter van Humanitas Emmen en Borger- Odoorn.

Terug naar het nieuwsoverzicht