Begeleidster Vrouwencontactgroep

Begeleidster Vrouwenemancipatiegroep

Begeleidster van een Vrouwenemancipatiegroep van Humanitas. 

Het betreft de begeleiding van een groep van ongeveer 12 vrouwen die 1x per 2 weken bij elkaar komt op de woensdagmorgen in onze lokatie in Emmen (Emmermeer)

De doelen zijn o.a.

- de vrouwen stimuleren om voor hun verworven rechten op te komen

- ze te steunen om verantwoordelijkheid te dragen voor hun eigen activiteiten

- de groei naar zelfstandigheid bevorderen

- taboes bespreekbaar maken.

Kortom: ze een ontmoetingsplek bieden waar ze hun eigen kwaliteiten kunnen (her)ontdekken opdat ze beter in staat zijn hun leven in te richten zoals zij dat zelf willen. Dit gebeurt via thema`s, informatie, rollenspellen, communiceren, discussiëren, enz. Het is laagdrempelig en toegankelijk voor alle vrouwen. De groep bepaalt zelf waar ze zich op wil richten.

We zoeken een nieuwe begeleidster omdat de huidige begeleidster stopt vanwege haar leeftijd; zij heeft al jaren geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en doet al 25 jaar vrijwilligerswerk voor Humanitas.Er is een deelneemster uit de groep die wil helpen bij de begeleiding maar zij kan dat niet alleen. Er is nog een Vrouwenemancipatiegroep en deze wordt begeleid door de coördinator van de activiteit. Wij vragen voor dit vrijwilligerswerk een vrouw die feeling heeft met de doelgroep, ook naar buiten toe activiteiten kan organiseren en met de andere begeleidster samenwerkt om aan de doelstellingen te werken.

Belangstelling? Stuur een mail naar emmen@Humanitas.nl

Terug naar overzicht