Thuisadministratie vrijwilliger

Vrijwilligers Thuisadministratie

Organisatie

Humanitas afdeling Emmen/ Borger-Odoorn

Taak

Humanitas vrijwilligers helpen mensen bij hun thuisadministratie wanneer die het even niet zien zitten met hun financiën, het overzicht daar op kwijt zijn of moeite hebben met digitale informatie uitwisseling.

Vrijwilligers bezoeken cliënten thuis. Zij verdiepen zich in de financiële en administratieve situatie. Brengen samen met de cliënt de administratie op orde, maken een overzicht van inkomsten en uitgaven en onderzoeken hoe het inkomen kan worden verbeterd en de uitgaven worden beperkt. Ze leggen de inhoud uit van moeilijke brieven en plegen samen lastige telefoontjes. Zij vragen toeslagen, kwijtscheldingen en andere (minima) regelingen aan. Spreken samen betalingsregelingen af bij betalingsachterstanden. Indien noodzakelijk wordt er contact gelegd met de Gemeentelijke Schuldhulpverlening.

Profielbeschrijving vrijwilliger.

De vrijwilliger moet zich kunnen bewegen in alle lagen van de bevolking. Een aantoonbare financieel administratieve achtergrond hebben door werk, ervaring en/of opleiding. Hij of zij moet voor een langere periode (> 2 jaar) beschikbaar zijn voor één of twee dagdelen per week. Verder bereid zijn om de Humanitas basiscursus Thuisadministratie te volgen.

Werksoort

Hulpverlening en zorg

Doelgroep

alle leeftijden

Activiteit

Administratief

Tijdstippen

's Avonds, Overdag

Dagen

Door de week

Werktijd

in overleg

Geschikt voor kennismaken met vrijwilligerswerk

Nee

   Heeft u belangstelling stuur dan een mail naar: ta.emmen@humanitas.nl of bel met 06 - 31 37 91 02

Terug naar overzicht