Gorinchem e.o.

Het bestuur en onze afdeling

De afdeling Humanitas Gorinchem e.o. is de jongste telg van de landelijke Humanitas familie.

Humanitas Gorinchem e.o. bestaat sinds juni 2013 en komt voort uit de Humanitas afdeling 'De Drechtsteden'. Het werkgebied van De Drechtsteden was dusdanig groot dat op landelijk en district niveau werd besloten een aparte afdeling Humanitas Gorinchem e.o. op te richten.

Het werkgebied van Humanitas Gorinchem beslaat de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (Gorinchem.  Molenwaard: Bleskensgraaf, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Ottoland, Oud-Alblas, Wijngaarden en Goudriaan, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland, Groot Ammers, Langerak, Waal, Nieuwpoort en Streefkerk. Giessenlanden: Arkel, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos en Schelluinen. Zederik: Ameide, Hei- en Boeicoop, Leerbroek, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland en Tienhoven. Leerdam: Leerdam, Kedichem, Schoonrewoerd en Oosterwijk. Hardinxveld Giessendam.

De activiteiten van de afdeling Humanitas Gorinchem e.o. bestaan op dit moment uit: 

  • Home Start
  • Wel Thuis
  • Internationaal Vrouwen Contact 
  • Thuisadministratie
  • Steun bij Rouw en Verlies
  • Jongeren Maatjes

Onze basis zijn de vrijwilligers die allen een scholing via Humanitas hebben genoten en goed voorbereid zijn op hun taken. Onze vrijwilligers worden aangestuurd en begeleid door goed opgeleide professionele of vrijwillige coördinatoren. Er vindt tussen vrijwilligers en coördinatoren regelmatig overleg plaats.

De eindverantwoording van iedere activiteit ligt in handen van een op dat gebied deskundig bestuurslid die de betreffende 'portefeuille' beheert en regelmatig contact met zijn/haar coördinatoren heeft. Voorts is er een dagelijks bestuur.

Ons bestuur en portefeuillehouders zijn: 

Voorzitter: Eva Dansen

Portefeuillehouder Financiën: Anneloes van Dijk

Portefeuillehouder Home-Start en portefeuillehouder Jongeren Maatjes: Bettina Reijn

Portefeuillehouder Thuisadministratie: Ries Pauk

Portefeuillehouder Wel Thuis: Wim Kilian

Portefeuillehouder Steun bij Rouw en Verlies: Marion Koorneef

U kunt met hen contact opnemen via gorinchem@humanitas.nl

Voor de volgende portefeuilles / functies zoeken wij nog enthousiaste vrijwilligers: Internationaal Vrouwen Contact, Vrijwilligers- en deskundigheidsbevordering, Fondsenwerving, PR & Communicatie en een Secretaris!