Humanitas ambassadeur ‘WeHelpen’

Humanitas Gorinchem is ambassadeur van ‘WeHelpen’ Gorinchem. Samen met de overige ambassadeurs zoals de Rabobank, RIVAS, VGZ, Poort 6 en een aantal anderen steunen wij dit initiatief van harte. Als Humanitas Gorinchem zien wij ‘WeHelpen’ als een verlengstuk van onze eigen activiteiten, maar dan op een terrein waarop het zelf niet actief is of wat buiten onze competenties ligt. ‘WeHelpen’ is een landelijk opererende coöperatie die zich op lokaal niveau bezighoudt met hulpnetwerken. Dat klinkt allemaal erg gewichtig, maar is dat allerminst.

Het gaat om kleinschalige hulp van inwoners aan inwoners. Dat kan gaan om wekelijks een kop koffie te gaan drinken bij iemand die aan huis is gekluisterd of eenzaam is of iemand te helpen bij het klussen, het bieden van licht huishoudelijke hulp of het verzorgen van de administratie. Ook het vervoer of gezelschap naar een dokter of ziekenhuis, hulp met een computer of gewoon eens de tuin doen, behoren tot de kleine activiteiten die het leven van mensen die dat nodig hebben direct een stuk positiever maken.

Onze coördinatoren en vrijwilligers komen regelmatig bij deelnemers over de vloer en kunnen tegen de behoefte van dit soort kleine hulpvragen aanlopen. ‘WeHelpen’ biedt dan de oplossing. Onze vrijwilligers kunnen hun deelnemers dan wijzen op het bestaan van ‘WeHelpen’. De deelnemer kan zelf of samen met de vrijwilliger contact leggen met ‘WeHelpen’ Gorinchem. De hulp welke ‘WeHelpen’ biedt is gratis.

Lokale contactpersoon: (0183) 659535

Email: gorinchem@wehelpen.nl  

Terug naar het nieuwsoverzicht