Jongeren-Maatjes Gorinchem

De jongste activiteit van Humanitas Gorinchem is Jongeren-Maatjes, bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Getrainde vrijwilligers van Jongeren-Maatjes geven jongeren een steuntje in de rug. Als jongere kun je tal van situaties tegenkomen waarin een helpende hand of een luisterend oor net die push geeft die er nodig is om door te gaan. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom een jongere een tijdje niet lekker in zijn of haar vel zit. Een lastige situatie thuis of op school, maar ook als het contact met anderen niet lekker loopt, kunnen zo maar een aantal redenen zijn.

Een maatje gaat uit van de behoefte van de betreffende deelnemer. Het is een vriendschappelijk contact op basis van gelijkwaardigheid, gezelligheid en vertrouwen. Een Jongeren-Maatje kan samen met de deelnemer bijvoorbeeld samen gaan sporten, een hobby uitzoeken of gewoon praten over de problemen. Daarnaast kan hij of zij helpen bij een sollicitatiebrief, een opleiding of met een telefoongesprek. Een Jongeren-Maatje is iemand die eenmaal per week ter beschikking staat en kan een leeftijdsgenoot of een volwassene die op zijn minst jong van geest is.

Jongeren-Maatjes heeft nog ruimte voor een aantal aanmeldingen. Ook vrijwilligers die zich willen laten opleiden tot Jongeren-Maatje zijn welkom. Bel of mail naar Daniƫlle van Horssen, coƶrdinator Jongeren-Maatjes. Tel. 0635122452, email: d.vanhorssen@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht