Jongeren Maatjes van start

GORINCHEM- Een van de nieuwste activiteiten van Humanitas Gorinchem, Jongeren Maatjes, is van start gegaan. Vorige week rondden vrijwilligers Jeroen Klomp en Peter van Drongelen als eersten de training Jongeren Maatjes af en ontvingen uit handen van bestuurslid Lia Bakker het certificaat.

Het project richt zich op jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Er kunnen tal van redenen zijn waarom een jongere in deze leeftijdsgroep niet lekker in het vel zit. Bijvoorbeeld een lastige thuissituatie of op school. Ook het gebrek aan zelfvertrouwen, geen of ‘verkeerde’ vrienden hebben of gepest worden, kunnen aanleiding zijn om hulp te bieden. Het maatje helpt de jongeren weer op weg om het uiteindelijk weer zelf te kunnen doen. Er wordt uitgegaan van de behoefte van de deelnemer zelf op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid.

Eind maart vindt er een tweede (gratis) training plaats waarvoor je je nog kunt opgeven. Voor meer informatie kan men terecht bij Daniëlle van Horssen, coördinator Jongeren Maatjes Gorinchem (06-35122452) of per email d.vanhorssen@humanitas.nl  

Terug naar het nieuwsoverzicht