Maatjesproject Jongeren

Weer wordt Humanitas Gorinchem genoemd in "De Stad Gorinchem". Nu in een stuk over het nieuwe project van Humanitas Gorinchem, het Humanitas Maatjes Jongeren project.

Het Humanitas Maatjes project is bestemd voor jongeren (in de leeftijd van ongeveer 12 tot 25 jaar) die zich geïsoleerd en alleen voelen, ongeacht levensverhaal, achtergrond, leeftijd en leefomstandigheid. Met een van de vrijwilligers (maatjes) van Humanitas kunnen ze er dan wel op uit. Dat geeft zelfvertrouwen.

Deze zomer start ook Gorinchem z'n eigen Maatjes project. Humanitas heeft dankzij financiering van de gemeente een coördinator aan kunnen aanstellen. Deze zorgt voor een goede match tussen jongeren, die gebruik willen maken van het project, en een vrijwilliger. Die worden dan maatjes. De vrijwilligers krijgen eerst een opleiding speciaal gericht op het werk dat zij gaan doen, en worden vervolgens intensief begeleid door de coördinator die een professional is op dit gebied. Voorzitter Wim Killian van Humanitas: ,,Het Maatjes-project bestaat al op verschillende plekken in Nederland. We zijn blij dat de gemeente dit ondersteunt, zodat we dit nu ook in Gorinchem kunnen starten. Hier blijkt grote behoefte aan, bijvoorbeeld jongeren die 18 jaar worden en onder de vleugels van Jeugdbescherming uitvliegen, vallen vaak in een diep gat."

Het hele artikel kunt u teruglezen op de website van Stad Gorinchem

Terug naar het nieuwsoverzicht