Ronde tafel Rabo – Humanitas

GORINCHEM - Maandag vond er een ronde tafel bijeenkomst tussen Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden en Humanitas Gorinchem e.o. plaats op het hoofdkantoor van de bank in Gorinchem. De Humanitas activiteit Thuis Administratie, die deelnemers helpt hun financiën en administratie op orde te brengen en te houden, had om deze bijeenkomst verzocht om eens een kijkje in de Rabo-keuken te nemen.

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden steunt dit initiatief op een aantal fronten. Zo ontving Humanitas Gorinchem tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst uit handen van Directievoorzitter Carin van Huët een cheque van het Rabo Coöperatie Fonds voor de aanschaf van 50 NIBUD-mappen. Daarnaast ondersteunt de bank de vrijwilligers van Thuis Administratie en helpt bij de werving van vrijwilligers.

José Verschoor van Humanitas schetste in het kort de werkzaamheden van de activiteit. Zo groeide in twee jaar tijd het aantal vrijwilligers fors, maar ook het aantal deelnemers. Landelijk steeg dat aantal in korte tijd van 5.000 naar 12.000. Jenneke Reijngoud en Corrie Dulos van de Rabobank lieten de vrijwilligers daarna aan de hand van een presentatie zien hoe de bank omgaat met klanten die te maken hebben met een achter- of overstand. Beiden lieten weten dat de klant altijd centraal blijft staan en er, mits er vanuit de klant openheid wordt verschaft, naar gestreefd wordt maatwerk te leveren om de klant uit de problemen te helpen.    

Terug naar het nieuwsoverzicht